Nitrox Cursus PADI

Een van de populairste PADI specialties is de PADI Nitrox ofwel verrijkte lucht duiker. Duiken met verrijkte lucht (Nitrox – EAN) betekent veiliger en langer duiken dan dat u met lucht zou kunnen. Tijdens uw PADI Open Water Diver duikcursus leert u om te duiken met normale lucht (21% zuurstof).

Onderwaterfotografie of wrakduiken maken, op vakantie in een tropisch paradijs of gewoon lekker een dagje uit bij een duikstek in Nederland? De PADI Nitrox cursus betekent meer uit de duiken halen door meer tijd onder water te geven.

nitrox cursus padi

Een rekenvoorbeeld duik 1 van de dag:

Lucht 32% Nitrox 36% Nitrox
Diepte Nultijd* Nultijd* Nultijd*
18 meter 56 min 95 min 125 min
22 meter 37 min 60 min 70 min
30 meter 20 min 30 min 35 min

*Nultijd is de maximale duiktijd

Conclusie:
Een lagere blootstelling aan stikstof vanwege het hogere aandeel zuurstof, een langere nultijd (duiktijd), herhalingsduiken zijn langer, u duikt ruim binnen de grenzen.

Duiken met verrijkte lucht betekent dus meer tijd onder water, maar u moet wel gebrevetteerd zijn als Nitrox duiker om de duikfles te mogen laten vullen met verrijkte lucht.

De Nitrox cursus bestaat uit verschillende modules:

  • theoriemodule
  • praktijkmodule

De theorie is bedoeld om de benodigde theoretische kennis te leren die nodig is om duiken met verrijkte lucht te plannen en organiseren. Er wordt gebruik gemaakt van duidelijke zelfstudie en herhalingsvragen om zo de kennis te leren beheersen. Ter ondersteuning van het theorieboek bestaande uit 40 pagina’s bekijkt u daarnaast ook de dvd op de duikschool die hier perfect op aansluit. Het theoriegedeelte wordt tot slot afgesloten met een theorie-examen tijdens de cursus.

De praktijk is bedoeld om de procedures en vaardigheden toe te passen door het zelf te doen. U leert tijdens de cursus o.a. de inhoud van de duikfles te analyseren en duiken met verrijkte lucht te plannen door gebruik te maken van speciale tabellen of duikcomputers. De Nitrox cursus zelf bevat geen verplichte duiken omdat er geen nieuwe onderwatervaardigheden worden overgedragen.

Dit PADI specialty brevet is wereldwijd erkend en u mag duiken maken met een zuurstofgehalte tot maximaal 40%.

Alle duikvaardigheden moeten voor afronding worden beheerst volgens de geldende PADI standaards.

Voordat aan de cursus deelgenomen mag worden moet er worden voldaan aan de volgende punten:

  • minimale leeftijd 12 jaar bij aanvang specialty
  • Open Water of kwalificerend brevet van andere organisatie

TIP: Gaat u in het buitenland duiken maken in groepsverband dan is de PADI Nitrox cursus zeker een aanrader. Zo kunt u in principe in alle gevallen net zolang onderwater blijven als de rest mits natuurlijk uw luchtvoorraad dit toelaat.


Cursusoverzicht:
Inclusief: PADI Nitrox theoriekit (Nederlands). Na afronding ontvangst van het brevet.
Exclusief: Vervoer naar de cursuslocatie, eten (lunch) en drinken (koffie en thee gratis).
Startdatum: Cursus start op diverse dagen (in overleg ook op andere dagen).
Cursusduur: 1/2 dag.
Cursuslocatie: Recreatiepark De Achterste Hoef in Bladel provincie Noord-Brabant op een korte afstand van Tilburg, Eindhoven en Turnhout (België).
Cursusoverzicht: Complete PADI Nitrox specialty alle modules zijn hierbij inbegrepen.
Min. leeftijd: 12 jaar bij aanvang van de cursus.
Aanmelden: Via “Direct aanmelden” of telefonisch tussen 8 en 20 uur op tel 06-50961460.
Prijs: € 149,- (i.c.m. Open Water, Adventure, Advanced of Rescue cursus € 130,-).

Combineer de PADI Open Water Diver, Adventure, Advanced of Rescue Diver duikcursus met een PADI Nitrox specialty cursus en u krijgt € 19,- p.p. korting. Wij verrekenen de korting na aanmelding.

aanmelden