PADI Adventure Diver

Zin in een nieuwe uitdaging om de Open Water Diver duikvaardigheden te vergroten waaronder het uit trimmen en navigeren? Maak 3 losse adventure duiken en haal het PADI Adventure Diver duikbrevet.

Dit PADI brevet is wereldwijd erkend en u kunt daarna door nog 2 adventure duiken te maken het PADI Advanced Open Water Diver duikbrevet aanvragen.

padi-adventure-diver

De PADI Adventure Diver cursus bestaat uit verschillende modules:

  • theoriemodule
  • zwembadsessie
  • 3 adventureduiken

De theorie is bedoeld om de benodigde theoretische kennis te leren die nodig is voor de vijftal adventure duiken. Het theorieboek de “Advanced Open Water Diver manual” is een volledig vernieuwd boek dat in principe geschreven is voor 10 jarigen of ouder. Er wordt gebruik gemaakt van duidelijke zelfstudie en herhalingsvragen om zo de kennis te leren beheersen. Ter ondersteuning van het theorieboek bekijkt u ook de bijgeleverde dvd die hier perfect op aansluit. De herhalingsvragen worden tijdens de cursus besproken en gelden als theorie-examen.

Nieuw: de theorie is vanaf nu geheel online mogelijk. U doorloopt de online theorie vanaf uw computer, tablet of smartphone. Zie het als een app waarin alles staat, niet alleen de online versie van de “Advanced Open Water Diver manual” maar ook alle herhalingsvragen zijn te vinden en worden getoetst voor aanvang van het praktijk gedeelte.

De praktijk is bedoeld om de vaardigheden te leren die nodig zijn voor de 3 Adventure duiken. In eerste instantie worden de vaardigheden uit de PADI Open Water Diver cursus kort herhaald en uitgebreid met die van de trimtechniek adventure duik in het zwembad. Worden alle vaardigheden beheerst dan gaan we naar buiten en maken deze dag drie adventure duiken waarin nogmaals de verschillende vaardigheden worden getoetst.

onderwater

De PADI adventure duiken tijdens deze cursus zijn de trimtechniek (Peak Performance Bouyancy), navigatie (navigation) en zoeken en bergen (search and recovery) duik.

Naast het navigeren leert u tijdens de PADI Adventure Diver duikcursus dus ook de trimvaardigheden te verbeteren. Een belangrijk punt tijdens duiken al zeggen wij het zelf.

Wij werken uitsluitend met kleine cursusgroepen van maximaal 5 cursisten per PADI instructeur. Tijdens de aanmelding kunt u zelf de gewenste maximale groepsgrootte aangeven.

Voordeel: meer persoonlijke aandacht wat zeker ook ten goede komt aan het leerproces en bovenal de veiligheid.

Wie wil nu niet les in een kleine groep? Bijna al onze cursisten kiezen voor een groepsgrootte van maximaal 2 cursisten middels ons vrij unieke concept. Zelfs privéles is mogelijk.

Alle duikvaardigheden moeten voor afronding worden beheerst volgens de geldende PADI standaards.

Voordat aan de cursus deelgenomen mag worden moet er worden voldaan aan de volgende punten:

  • minimale leeftijd 10 jaar voor de PADI (Junior) Adventure Diver
  • (Junior) Open Water of kwalificerend brevet van andere organisatie
  • de laatste 6 maanden nog gedoken (anders eerst een opfriscursus)
  • in een goede gezondheid verkeren (verklaring invullen)

Tijdens de cursus maakt u door de 3 adventure duiken kennis met verschillende specialties. Iedere adventure duik tijdens de PADI Adventure Diver cursus is namelijk de eerste duik van de desbetreffende specialty.


Cursusoverzicht:
Inclusief: PADI Advanced Open Water Diver (online)theoriekit (Nederlands) en 1 dag duikles. Na afronding ontvangst van het duikbrevet.
Optie: Huur duikuitrusting gedurende 1 dag € 50,-.
Exclusief: Vervoer naar de cursuslocatie, eten (lunch) en drinken (koffie en thee gratis).
Startdatum: Start op diverse dinsdagen en zaterdagen gedurende de periode maart t/m november.
Cursusduur: 1 dag (dinsdag of zaterdag). Andere dagen alleen in overleg mogelijk.
Cursuslocatie: Recreatiepark De Achterste Hoef in Bladel provincie Noord-Brabant op een korte afstand van Tilburg, Eindhoven en Turnhout (België).
Cursusoverzicht: Complete PADI Adventure Diver duikcursus alle modules inbegrepen.
Min. leeftijd: 10 jaar bij aanvang van de cursus.
Aanmelden: Via “Direct aanmelden” of telefonisch tussen 8 en 20 uur op tel 06-50961460.
Betaling cursus: Wij bieden de mogelijkheid om de duikcursus in 2 gelijke termijnen te betalen.
Prijs: Vanaf € 199,-

U bent ouder dan 15 jaar en wilt duiken tot een maximale duikdiepte van 30 meter? Kijk ook eens naar de PADI Advanced Open Water Diver cursus (klik hier).

aanmelden