PADI Open Water duikcursus

De PADI Open Water duikcursus volgen? Direct gaan duiken op vakantie of gewoon in Nederland? Binnen 3 dagen het PADI Open Water Diver brevet halen?

U hoeft alleen te beschikken over een goede zwemvaardigheid om deel te mogen nemen aan de PADI Open Water Diver duikcursus ofwel om uw PADI te halen.

Dit brevet is wereldwijd erkend en u mag duiken maken met een buddy tot een diepte van maximaal 18 meter. Junior Open Water Divers tot maximaal 12 meter.

padi open water duikcursus

Wij werken uitsluitend met kleine cursusgroepen van maximaal 5 cursisten per PADI instructeur. Tijdens de aanmelding kunt u zelf de gewenste maximale groepsgrootte aangeven.

Het voordeel van kleine cursusgroepen: meer persoonlijke aandacht wat zeker ook ten goede komt aan het leerproces en bovenal de veiligheid. Wij kennen al onze cursisten bij naam.

Wie wil nu niet les in een kleine groep? Bijna al onze cursisten kiezen voor een groepsgrootte van maximaal 2 cursisten middels ons vrij unieke concept. Zelfs privéles is mogelijk.

De PADI Open Water duikcursus bestaat eigenlijk uit 3 verschillende modules:

  • (online)theoriemodule
  • zwembadmodule
  • buitenwatermodule

open-water-diver

De theorie is bedoeld om de benodigde theoretische kennis te leren die nodig is om op een veilige manier te duiken. Het theorieboek “de Open Water Diver manual” is een volledig vernieuwd boek dat in principe geschreven is voor 10 jarigen of ouder. Er wordt gebruik gemaakt van duidelijke zelfstudie en herhalingsvragen om zo de kennis te leren beheersen. Ter ondersteuning van het theorieboek bekijkt u daarnaast ook de bijgeleverde dvd die hier perfect op aansluit en gebruikt u de online duikcomputer simulator. Het theoriegedeelte wordt tot slot afgesloten met een theorie-examen tijdens de duikcursus.

Nieuw: de theorie is vanaf nu geheel online mogelijk. U doorloopt de online theorie vanaf uw computer, tablet of smartphone. Zie het als een app waarin alles staat, niet alleen de online versie van “de Open Water Diver manual” maar ook alle theorie-examens zijn te vinden en worden getoetst voor aanvang van het praktijk gedeelte. Een te lage examen score? Een herexamen maken is ook direct online mogelijk.

Geen theorie stress meer tijdens het praktijkgedeelte is het grootste voordeel van de online theorie. De online theorie is beschikbaar in verschillende talen waaronder natuurlijk het Nederlands en Engels.

Het praktijkgedeelte is bedoeld om de duikvaardigheden zelf aan te leren. In eerste instantie worden de duikvaardigheden geoefend in een verwarmd binnenzwembad. Zodra de duikvaardigheden beheerst worden gaan we naar buiten en maken de buitenwaterduiken waarin nogmaals een aantal van deze duikvaardigheden worden getoetst.

Het duikmeer waar in totaal vier buitenwaterduiken worden gemaakt is op directe loopafstand van het binnenzwembad en het theorielokaal. Wij beschikken naast kleedhokjes, toiletten en warme douches ook over een aantal leuke duikobjecten en een veilig oefenplatform in het duikmeer. Het water van het duikmeer is het grootste gedeelte van het jaar mooi helder met een prima zicht. De waterkwaliteit wordt getest door het waterschap.

Alle duikvaardigheden moeten voor afronding worden beheerst volgens de geldende PADI standaards.

Voordat aan de PADI Open Water duikcursus deelgenomen mag worden moet er worden voldaan aan de volgende punten:

  • minimale leeftijd 15 jaar (voor Junior Open Water Diver 10 jaar)
  • over goede zwemvaardigheid beschikken (diploma niet vereist)
  • in een goede gezondheid verkeren (medische verklaring invullen)

Het is aan te raden om na de Open Water Diver duikcursus van welke duikorganisatie of bij welke duikschool dan ook een vervolg duikopleiding te volgen. Informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden voor een vervolgcursus zoals de PADI Adventure Diver duikcursus of PADI Nitrox specialty nu tijdelijk met korting.

De PADI Open Water duikcursus als cadeau geven maar nog geen cursusdata? Geen probleem, geef bij aanmelden de optie “data in overleg” aan en diegene die het cadeau ontvangt kan op een later tijdstip zelf contact opnemen voor een cursusdata. Het voordeel, u ontvangt al wel de (online)theoriekit.

Wij krijgen regelmatig de vraag of u zelf al duikmaterialen moet aanschaffen omdat andere duikscholen dit wel eisen. Nee, de huur van al het benodigde duikmateriaal is inbegrepen gedurende de duikcursus en wij bieden daarnaast in onze duikwinkel alles aan tegen internetprijzen en met een goed advies!


Cursusoverzicht:
Inclusief: PADI Open Water Diver (online)theoriekit (Nederlands), 3 dagen duikles en huur van al het benodigde duikmateriaal. Na afronding ontvangst van het digitale duikbrevet.
Exclusief: Vervoer naar de cursuslocatie, eten (lunch) en drinken (koffie en thee gratis).
Startdatum: Cursus start op dinsdag, vrijdag of zaterdag (in overleg ook op andere dagen).
Cursusduur: 3 dagen achter elkaar op dinsdag, woensdag en donderdag of op vrijdag, zaterdag en zondag of op zaterdag, zondag en maandag.
Cursustijden: De cursus start ‘s morgens om 8 uur – de eindtijd is rond 17 uur in de middag.
Cursuslocatie: Recreatiepark De Achterste Hoef in Bladel provincie Noord-Brabant op een korte afstand van Tilburg, Eindhoven en Turnhout (België).
Cursusoverzicht: Complete PADI Open Water duikcursus alle modules zijn hierbij inbegrepen.
Min. leeftijd: 10 jaar bij aanvang van de cursus.
Max. leeftijd: 60 jaar is ons eigen advies voor een 3 daagse, de duikcursus is vrij intensief.
Aanmelden: Via “Direct aanmelden” of telefonisch tussen 8 en 20 uur op tel 06-50961460.
Betaling cursus: Wij bieden de mogelijkheid om de duikcursus in 2 gelijke termijnen te betalen.
Gespreide data: Wij bieden in overleg de mogelijkheid tot gespreide cursusdata (en cursusduur).
Prijs: Vanaf € 509,- (voor alle cursusprijzen en beschikbare cursusdata klik hier).

aanmelden

Update 29-05-2022: Wegens de enorme belangstelling voor alle duikcursussen zijn helaas niet alle weekenden meer beschikbaar. Wacht niet te lang met uw aanmelding om teleurstelling te voorkomen.

Update 27-04-2022: Vanwege de wereldwijde prijsstijging van fossiele brandstoffen en grondstoffen zijn wij helaas ook genoodzaakt om onze prijzen aan te passen. De huidige prijzen op onze website zijn actueel.