PADI Open Water duikcursus

Een PADI Open Water duikcursus volgen? Direct gaan duiken op vakantie of gewoon in Nederland? Binnen 3 dagen het PADI Open Water Diver brevet halen?

U hoeft alleen te beschikken over een goede zwemvaardigheid om deel te mogen nemen aan de PADI Open Water Diver duikcursus ofwel om uw PADI te halen.

Dit brevet is wereldwijd erkend en u mag duiken maken met een buddy tot een diepte van maximaal 18 meter. Junior Open Water Divers tot maximaal 12 meter.

padi open water duikcursus

Wij werken uitsluitend met kleine cursusgroepen van maximaal 5 cursisten per PADI instructeur. Tijdens de aanmelding kunt u zelf de gewenste maximale groepsgrootte aangeven.

Het voordeel van kleine cursusgroepen: meer persoonlijke aandacht wat zeker ook ten goede komt aan het leerproces en bovenal de veiligheid.

Wie wil nu niet les in een kleine groep? Bijna al onze cursisten kiezen voor een groepsgrootte van maximaal 2 cursisten middels ons vrij unieke concept. Zelfs privéles is mogelijk.

De PADI Open Water duikcursus bestaat eigenlijk uit 3 verschillende modules:

  • theoriemodule
  • zwembadmodule
  • buitenwatermodule

open-water-diver

De theorie is bedoeld om de benodigde theoretische kennis te leren die nodig is om op een veilige manier te duiken. Het theorieboek “de Open Water Diver manual” is een volledig vernieuwd boek dat in principe geschreven is voor 10 jarigen of ouder. Er wordt gebruik gemaakt van duidelijke zelfstudie en herhalingsvragen om zo de kennis te leren beheersen. Ter ondersteuning van het theorieboek bekijkt u daarnaast ook de bijgeleverde dvd die hier perfect op aansluit en gebruikt u de online duikcomputer simulator. Het theoriegedeelte wordt tot slot afgesloten met een theorie-examen tijdens de duikcursus.

De praktijk is bedoeld om de duikvaardigheden zelf aan te leren. In eerste instantie worden deze duikvaardigheden geoefend in het verwarmd binnenzwembad. Worden de duikvaardigheden beheerst dan gaan we naar buiten en maken vier duiken waarin nogmaals de duikvaardigheden worden getoetst.

In het privé duikmeer worden de vier buitenwaterduiken gemaakt in een gecontroleerde veilige omgeving op loopafstand van het zwembad en theorielokaal. Het beschikt naast kleedhokjes, toiletten en warme douches over een aantal leuke duikobjecten en een veilig oefenplatform. Het water van het duikmeer is het grootste deel van het jaar mooi helder en geeft een perfect zicht.

Alle duikvaardigheden moeten voor afronding worden beheerst volgens de algemene PADI standaards.

Voordat aan de PADI Open Water duikcursus deelgenomen mag worden moet er worden voldaan aan de volgende punten:

  • minimale leeftijd 15 jaar (voor Junior Open Water Diver 10 jaar)
  • over goede zwemvaardigheid beschikken (diploma niet vereist)
  • in een goede gezondheid verkeren (medische verklaring invullen)

Het is daarnaast wel aan te raden om na een Open Water duikcursus van welke duikorganisatie dan ook om een vervolg duikopleiding te volgen. Informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden voor een vervolgcursus zoals de PADI Adventure Diver duikcursus.

De PADI Open Water duikcursus als cadeau geven maar nog geen cursusdata? Geen probleem, geef bij aanmelden de optie “data in overleg” aan en diegene die het cadeau ontvangt kan op een later tijdstip zelf contact opnemen voor een cursusdata. Voordeel, u ontvangt hierna wel direct de theoriekit.

Wij krijgen regelmatig de vraag of u zelf al duikmaterialen moet aanschaffen omdat andere duikscholen dit wel eisen. Nee, de huur van al het benodigde duikmateriaal is inbegrepen gedurende de duikcursus.

Wel bieden wij nieuwe duikmaterialen aan tegen internetprijzen in onze eigen duikwinkel!


Cursusoverzicht:
Inclusief: PADI Open Water Diver theoriekit (Nederlands), 3 dagen duikles en huur van al het benodigde duikmateriaal. Na afronding ontvangst van het PADI duikbrevet.
Exclusief: Vervoer naar de cursuslocatie, eten (lunch) en drinken (koffie en thee gratis).
Startdatum: Cursus start op dinsdag, vrijdag of zaterdag (in overleg ook op andere dagen).
Cursusduur: 3 dagen achter elkaar op dinsdag, woensdag en donderdag of op vrijdag, zaterdag en zondag of op zaterdag, zondag en maandag.
Cursustijden: De cursus start ‘s morgens om 8 uur – de eindtijd is rond 17 uur in de middag.
Cursuslocatie: Recreatiepark De Achterste Hoef in Bladel provincie Noord-Brabant op een korte afstand van Tilburg, Eindhoven en Turnhout (België).
Cursusoverzicht: Complete PADI Open Water duikcursus alle modules zijn hierbij inbegrepen.
Min. leeftijd: 10 jaar bij aanvang van de cursus.
Aanmelden: Via “direct aanmelden” of telefonisch tussen 8:00 en 20:00 uur op 06-50961460.
Betaling cursus: Wij bieden de mogelijkheid om de duikcursus in 2 gelijke termijnen te betalen.
Gespreide data: Wij bieden in overleg de mogelijkheid tot gespreide cursusdata (en cursusduur).
Prijs: Vanaf € 439,- (voor alle cursusprijzen en beschikbare cursusdata klik hier).

aanmelden

Nieuw: de PADI Open Water duikcursus in 2 dagen volgen en eerst de theorie thuis afronden? Stuur een e-mail, whatsapp of bel en vraag vrijblijvend naar de mogelijkheden en prijzen hiervoor.