PADI Open Water duikcursus

De eerste stap van uw duikavontuur is de PADI Open Water Diver duikcursus. Met dit duikbrevet mag u met een duikbuddy zelfstandig gaan duiken tot een maximale diepte van 18 meter.

U mag dus met het PADI Open Water Diver duikbrevet overal ter wereld duiken!

PADI halen betekend dus eigenlijk dat u uw PADI Open Water Diver duikbrevet gaat halen.  Verwar deze niet met alleen maar het PADI Scuba Diver duikbrevet. 

De PADI Scuba Diver is een sub duikcursus binnen de PADI Open Water Diver.

Wij bieden hier echter wel de complete PADI Open Water Diver duikcursus aan.

PADI Open Water duikcursus

Op zoek naar de PADI junior Open Water Diver duikcursus voor kinderen tussen de 10 en 15 jaar? Deze duikcursus is gelijk aan de normale PADI Open Water Diver. Aanmelden voor de PADI Open Water Diver kan dus vanaf 10 t/m 60 jaar.

Het omzetten van Junior naar normale Open Water Diver gaat automatisch en vereist geen extra praktijktraining.

U kunt zelf aangeven hoe groot de groep mag zijn waarin u de duikcursus wil gaan volgen. Dit kan van standaard maximaal 5 tot aan 2 of zelfs geheel privé.

De cursusduur is standaard 3 dagen in een 5 persoons cursusgroep. Voor de 2 daagse duikcursus is de maximale groepsgrootte 2 personen per instructeur.

Voor de 2 daagse duikcursus hanteren wij wel een toeslag, deze is te vinden bij de inschrijving.

Belangrijk is een goede gezondheid, conditie en natuurlijk zwemvaardigheid.

U moet minimaal 10 minuten kunnen watertrappelen en 200 meter zwemmen.

Een zwemdiploma is niet nodig, echter de gezondheid en conditie worden aan de hand van een medische vragenlijst beoordeeld. Waar nodig is goedkeuring van een arts dan ook nodig. Download hier direct de medische vragenlijst.

De PADI Open Water Diver duikcursus bestaat uit een drietal modules:

  1. online duiktheorie (thuisstudie)
  2. praktijk confined water ofwel zwembad training (5 duiken)
  3. praktijk open water ofwel buitenwaterduiken (4 duiken)

PADI elearning online duiktheorie

1. De online duiktheorie is bedoeld om de benodigde theoretische kennis te leren die nodig is om op een veilige manier te gaan duiken. De duiktheorie volgt u online via een computer, tablet of smartphone. Na inschrijving krijgt u hiervoor een code om alles te activeren.

De digitale PADI Open Water Diver manual is geschreven voor kinderen vanaf 10 jaar, veel leerstof is daarom bij volwassenen al bekend. Volgens PADI is de studiebelasting tussen de 5 en 10 uur (ons advies is begin wel tijdig hiermee).

Bij de duiktheorie vindt u ook filmpjes, kennistoetsen, quizjes en natuurlijk het eindexamen. Bij afronding ontvangt u een e-mail met het theoriecertificaat.

De online duiktheorie is standaard Nederlands, maar kan ook in andere talen.

Voordeel van de online duiktheorie is dat deze in te plannen is in uw eigen persoonlijke planning en geen examen stress meer tijdens de duikcursus zelf.

Ofwel na de online duiktheorie 100% tijd voor de praktijk van uw duikcursus!

PADI Open Water Diver

2. De praktijk start u na de online duiktheorie en bestaat uit een deel zwembad en buitenwater. Tijdens het zwembad gedeelte begint u met het trainen van de diverse duikvaardigheden. Gelukkig is het zwembad binnen en lekker verwarmd aangezien we hier best wel een tijdje aan het trainen zijn.

Zodra de eerste duikvaardigheden worden beheerst vervolgen we naar stap 3.

duikmeer duikcursus

3. De praktijk open water vindt plaats op loopafstand van de duikschool. In het duikmeer maakt u dan verspreid over de drie praktijkdagen een viertal duiken.

Maken we op een middag 2 buitenwater duiken dan kan het zijn dat een 3de dag niet direct nodig is. Dit kunnen wij pas beoordelen tijdens de praktijk zelf.

De waterkwaliteit van het duikmeer staat onder controle van het waterschap en is voorzien van de benodigde faciliteiten zoals een veilig oefenplatform.

De PADI duikinstructeur toetst tijdens iedere duik een aantal duikvaardigheden en maakt met u een toer onderwater langs de diverse leuke duikobjecten. 

Na de duik kunt u binnen omkleden en een lekkere warme douche nemen.

Na afronding van de drietal modules volgens de PADI standaards komt u in het bezit van uw digitale PADI Open Water Diver duikbrevet.

duikwinkel duikcursus

Naast de diverse omkleed, toilet en douche faciliteiten bij het zwembad en duikmeer beschikken wij over een kleine duikwinkel en eigen theorielokaal.

Onze gouden tip is om nog niet op voorhand over te gaan op de aanschaf van eigen duikmaterialen. In veel gevallen merkt u tijdens de duikcursus zelf pas wat geschikt is voor u. Wij hanteren internetprijzen op onze duikmaterialen.

Wij zien maar al te vaak dat cursisten op voorhand duikmaterialen aanschaffen die niet voldoen zoals duikbrillen die niet goed aansluiten en daardoor lekken.

PADI Open Water Diver duikcursus
Overzicht: PADI Open Water Diver duikcursus
Wanneer: de maanden april t/m september
Startdag: dinsdag, vrijdag of zaterdag
Cursusduur: 3 opeenvolgende dagen (geen losse weekenden mogelijk)
Cursustijden: starttijd 7:45 uur – eindtijd rond 17:00 uur
Vereisten: kunnen zwemmen, goede gezondheid en conditie
Leeftijd: 10 t/m 60 jaar (60+ raden wij de 2 of 3 daagse cursus af)
Locatie: recreatiepark De Achterste Hoef in Bladel
Prijs: Normaal € 599,- nu tijdelijk € 569,- all in prijs
Inclusief: online duiktheorie, 2 of 3 dagen praktijk training inclusief huur duikmaterialen en kosten aanvraag digitale duikbrevet
Exclusief: extra praktijk trainingen buiten de 3 geplande cursusdagen, eten en drinken (koffie en thee zijn gratis verkrijgbaar)
Optioneel: 2 dagen alleen in kleinere groep van 2 cursisten mogelijk
Reviews:
bekijk hier ook onze reviews die wij hebben ontvangen

+10 Jaar Actief

Online Theorie

PADI Elite Award

Uitstekend
Gebaseerd op 102 recensies
Thijs Hellings
Thijs Hellings
28/05/2024
Prima faciliteiten, goede instructeur & organisatie en in 3 dagen een duikbrevet kunnen halen, waarmee ik met vertrouwen op mijn opleiding in de toekomst mijn (vakantie) duiken kan gaan maken met mijn buddy. Heel goed bevallen!
Michel Zilverstand
Michel Zilverstand
23/05/2024
Als u snel uw duik brevet wil halen is dit zeker een aanrader . Bart onze duik instructeur was gewoon top. Dus Bart bedankt voor dit fijne weekend ik had me geen betere instructeur kunnen wensen.
Pedro de Jager
Pedro de Jager
17/05/2024
Prima cursus! Bart is echt een heel gedreven leraar die je alle aspecten van het duiken echt goed wil aanleren en ook nog een gezellige vent, kortom een aanrader.
Jan Kraat
Jan Kraat
01/05/2024
Ik volmaakte mijn cursus Open Water samen met drie andere op twee en een halve dag. De kleinere groep en tijdsindeling zorgde voor een heel persoonlijke en duidelijke aanpak. Je hebt op het einde echt het gevoel dat je klaar bent voor het echte werk. Ik zou het zo opnieuw doen en het iedereen aanraden. Een dikke 10 op 10 voor Bart! -
Victor Ruiter
Victor Ruiter
01/05/2024
Mooie cursus gehad met een duidelijk en top begeleiding van Bart.
Maike van Dartel
Maike van Dartel
24/04/2024
Veel geleerd onder de goede begeleiding van Angela! Fijne opzet waarin je je brevet in een aantal aaneengesloten dagen kan halen. Ook handig dat er faciliteiten op het park zelf aanwezig zijn voor bv. omkleden, douchen en ev. ook overnachting.
Pia Lukte Schipholt
Pia Lukte Schipholt
20/04/2024
Bart is een echt mensen mens die oog heeft voor de behoefte van een ieder als het aankomt op doorzettingsvermogen, plezier en passie overbrengen en laten beleven. Deze passie voor het duiken leeft hij voor in zijn duikschool. Samen met mijn 2 oudste kinderen in de leeftijd van 10 en 13 jaar heb ik in 3 dagen vol plezier en uitdaging ons padi open water brevet mogen behalen! Met opbouwende oefeningen in zowel het zwembad als in het buitenwater leer je op eigen tempo in een rustige positieve sfeer alle vaardigheden die hiervoor nodig zijn aan. Bart heeft door zijn ruime kennis en ervaring genoeg tools in zijn rugzak om in te zetten wanneer je ergens tegenaan loopt. Of het nu om een andere duikbriloptie gaat of om een positieve twist in de mindset, hij denkt en kijkt met je mee! In de weken voorafgaand aan deze praktijkervaring hebben we thuis onze theorie behaald welke goed te volgen is voor jong en oud. De locatie is netjes verzorgd met o.a. warme douches, fasciliteiten om iets te nuttigen en bovenal schoon! Wij zijn Bart enorm dankbaar voor deze fijne ervaring en kijken hierdoor met nog meer plezier uit naar onze duiktripjes in zowel binnen- als buitenland. Bart, dankjewel voor je inzet, tijd, geduld en het delen van jouw passie voor het duiken!
Joris Vernooij
Joris Vernooij
12/03/2024
Aldevina da Silva
Aldevina da Silva
11/10/2023
De cursus was gezellig, ontzettend informatief en vooral heel erg leuk. Bart is een fantastische instructeur die de tijd neemt en veel uitleg geeft over het hoe, wat en waarom. Absolute aanrader om hier je duikbrevet te halen!!
Bard Bart
Bard Bart
06/10/2023
Super fijne les gehad. Goede rustige uitleg!