Opfris duikcursus van PADI

Stel u heeft ooit uw PADI gehaald en daarna vanwege omstandigheden een tijdje niet meer gedoken. U zal nu wel denken, is mijn duikbrevet nu verlopen?

Ja en nee is onze mening. Heeft u echt al een hele tijd niet meer gedoken en ook nog niet veel duiken gemaakt. Ons advies volg de PADI Open Water Diver.

Heeft u geen PADI duikbrevet, maar wel een duikbrevet van een andere duik organisatie zoals SSI, CMAS, NOB of NAUI dan is dit ook geen enkel probleem.

Vanuit PADI zeggen ze dat een opfris ofwel Scuba Review verplicht is als u 6 maanden of langer niet heeft gedoken. Uw logboek dient hiervoor als bewijs.

PADI Open Water duikcursus

Onze aanpak van een opfris ofwel Scuba Review is om deze persoonlijk op de cursist zelf af te stemmen. Denk bijvoorbeeld aan:

  • het opbouwen en controleren van uw duikset
  • leegblazen klaren van uw duikbril en snorkel
  • diverse klaartechnieken voor de oren (klaren)
  • ademtechniek  en ademautomaat oefeningen
  • zwemtechniek onderwater i.c.m. het uitloden
  • veiligheidsoefeningen o.a. zonder/weinig lucht

Problemen met het uittrimmen tijdens uw duiken? In dat geval adviseren wij de PPB ofwel Peak Performance Buoyancy specialty.

Tijdens uw inschrijving kunt u zelf de maximale groepgrootte aangeven van standaard 5 tot 2 of geheel privé. Heel relaxed dus.

Een goede gezondheid, conditie en natuurlijk kunnen zwemmen zijn belangrijk.

Een zwemdiploma is niet nodig, echter de gezondheid en conditie worden aan de hand van een medische vragenlijst beoordeeld. Waar nodig is goedkeuring van een arts dan ook nodig. Download hier direct de medische vragenlijst.

De opfris Scuba Review duikcursus bestaat uit een drietal modules:

  1. een stuk duiktheorie tijdens de praktijkdag
  2. confined water ofwel de zwembad training
  3. een open water ofwel een buitenwaterduik

 1. De duiktheorie is bedoeld om de benodigde theoretische kennis te leren die nodig is om op een veilige manier te gaan duiken. Aan de hand van een Quick Review examen testen wij de kennis van de duiktheorie en waar nodig leggen wij het een en ander weer even opnieuw uit. 

PADI Open Water Diver

2. Tijdens de zwembad training gaan we aan de slag met het opfrissen van de diverse vaardigheden uit de Open Water Diver duikcursus. Op de kant en in het water natuurlijk.  

Gelukkig is het zwembad verwarmd aangezien we hier best wel een tijdje aan het trainen zijn.

duikmeer duikcursus

3. De open water duik vindt plaats op loopafstand van de duikschool. In het duikmeer maakt u dan een buitenwaterduik.

De waterkwaliteit van het duikmeer staat onder controle van het waterschap en is voorzien van de benodigde faciliteiten zoals een veilig oefenplatform.

De PADI duikinstructeur toetst tijdens deze duik een aantal duikvaardigheden en maakt met u een toer onderwater langs de diverse leuke duikobjecten. 

Na afronding van de drietal modules ronden wij deze dag af met het invullen van uw logboek en aftekenen van de opfris.

Onze gouden tip is om nog niet op voorhand over te gaan op de aanschaf van eigen duikmaterialen. In veel gevallen merkt u tijdens de opfriscursus zelf pas wat geschikt is voor u. Wij hanteren internetprijzen op onze duikmaterialen.

Naast de diverse omkleed, toilet en douche faciliteiten bij het zwembad en duikmeer beschikken wij over een kleine duikwinkel en eigen theorielokaal.

opfris scuba review
Overzicht:Opfris Scuba Review duikcursus
Wanneer:de maanden april t/m september
Startdag:dinsdag, vrijdag of zaterdag
Cursusduur:1 dag
Cursustijden:starttijd 7:45 uur – eindtijd rond 17:00 uur
Vereisten:minimaal (Junior) Open Water Diver of Scuba Diver
Leeftijd:10 t/m 60 jaar
Locatie:recreatiepark De Achterste Hoef in Bladel
Prijs:€ 199,- all in prijs
Inclusief:1 dag praktijk training zwembad confined water gedeelte en 1 buitenwaterduik inclusief huur van alle duikmaterialen
Exclusief:extra praktijk trainingen buiten de ingeplande cursusdag, eten en drinken (koffie en thee zijn gratis verkrijgbaar)
Opgelet:eigen duikmaterialen zijn alleen toegestaan indien voorzien van de benodigde controle / onderhoud documenten

+10 Jaar Actief

Online Theorie

PADI Elite Award

Uitstekend
Gebaseerd op 82 recensies
David Brode
David Brode
27/04/2023
Als je je PADI wilt halen dan ga je naar Bart. De uitleg is helder, er wordt tijd voor je genomen en vooral de manier waarop de dagen in elkaar overvloeien zijn top. Op elk moment voel je je veilig om te leren wat duiken is en hoe je dat verantwoordelijk kunt doen. Na drie dagen zitten de gewoonten er goed in en ik kijk er naar uit om een vervolgcursus bij Bart te volgen. Bedankt!
S Li
S Li
24/04/2023
Je duikvakanties goed beginnen met een geweldige leservaring Afgelopen 3 dagen de Open Water Diver Cursus gedaan onder leiding van Bart, echt een hele goede instructeur. Veel ervaring, kennis van zaken, geduldig, vriendelijk, duidelijk en benaderbaar. Alles was perfect geregeld. Locatie, apparatuur, … Ik ben klaar om mijn eerste duiken op vakantie te maken. Dank je wel Bart!!! Tot een volgende keer, Lian
Marjolijn Brouwer
Marjolijn Brouwer
06/02/2023
Goede duikschool op een leuke locatie. Handig dat je in 3 dagen en daarnaast zelfstudie je Padi kan halen.
Mirthe van Gompel
Mirthe van Gompel
17/10/2022
Tijdens de cursus is er oog voor ieders eigen tempo en ontwikkeling. Het veilig, beheerst en ontspannen (leren) duiken staan voorop. De instructeur is een vriendelijke en enthousiaste man. Het aanbod wordt mooi verdeeld over de cursusdagen. Persoonlijke aandacht was zeker aanwezig en er is genoeg ruimte tussendoor, wat voor mensen die het spannend vinden, fijn kan zijn. Ben je iemand die er snel ‘doorheen fietst’ zou het wat sneller mogen. Naast een Padi op zak, ook een fijn weekend gehad hier. Aanrader!
Joris Vernooij
Joris Vernooij
21/09/2022
Johan Kuipers
Johan Kuipers
14/09/2022
Duikcursus.nl is een absolute aanrader. Bart zorgt ervoor dat je in 3 dagen vol vertrouwen je verdere duikavonturen tegemoet gaat. Kortom een fijne duikschool en top begeleiding.
Gerdjan van Hagen
Gerdjan van Hagen
30/08/2022
Hartstikke leuke cursus. Door problemen met oor niet in 1 weekend brevet kunnen halen maar dankzij flexibiliteit van de duikschool toch alles kunnen halen uiteindelijk. Bedankt 👍
Sven Wilmsen
Sven Wilmsen
25/08/2022
Zeer duidelijk en goede lesgevers. Ideaal voor mensen die altijd hebben willen leren duiken maar niet te veel tijd over hebben. Ik zou dit iedereen aanraden die wil beginnen met duiken. Angela en Bart nogmaals bedankt voor de duidelijke en gestructureerde lessen groeten Sven
mark polet
mark polet
05/08/2022
Hele goede eerste duikervaring gehad bij Duikcursus.nl. De instructeur (Bart) neemt rustig de tijd om alles duidelijk uit te leggen en eventuele vragen te beantwoorden. Er hing gedurende de hele cursus een ontspannen sfeer en ik heb in een veilige omgeving mijn eerste duikervaring opgedaan met een goed onderhouden uitrusting. Het volgen van deze cursus heeft mij een goed, veilig en voorbereid gevoel gegeven voor mijn toekomstige duiken
Dirk Heesterbeek
Dirk Heesterbeek
02/08/2022