Opfris duikcursus van PADI

Stel u heeft ooit uw PADI gehaald en daarna vanwege omstandigheden een tijdje niet meer gedoken. U zal nu wel denken, is mijn duikbrevet nu verlopen?

Ja en nee is onze mening. Heeft u echt al een hele tijd niet meer gedoken en ook nog niet veel duiken gemaakt. Ons advies volg de PADI Open Water Diver.

Heeft u geen PADI duikbrevet, maar wel een duikbrevet van een andere duik organisatie zoals SSI, CMAS, NOB of NAUI dan is dit ook geen enkel probleem.

Vanuit PADI zeggen ze dat een opfris ofwel Scuba Review verplicht is als u 6 maanden of langer niet heeft gedoken. Uw logboek dient hiervoor als bewijs.

PADI Open Water duikcursus

Onze aanpak van een opfris ofwel Scuba Review is om deze persoonlijk op de cursist zelf af te stemmen. Denk bijvoorbeeld aan:

  • het opbouwen en controleren van uw duikset
  • leegblazen klaren van uw duikbril en snorkel
  • diverse klaartechnieken voor de oren (klaren)
  • ademtechniek  en ademautomaat oefeningen
  • zwemtechniek onderwater i.c.m. het uitloden
  • veiligheidsoefeningen o.a. zonder/weinig lucht

Problemen met het uittrimmen tijdens uw duiken? In dat geval adviseren wij de PPB ofwel Peak Performance Buoyancy specialty.

Tijdens uw inschrijving kunt u zelf de maximale groepgrootte aangeven van standaard 5 tot 2 of geheel privé. Heel relaxed dus.

Een goede gezondheid, conditie en natuurlijk kunnen zwemmen zijn belangrijk.

Een zwemdiploma is niet nodig, echter de gezondheid en conditie worden aan de hand van een medische vragenlijst beoordeeld. Waar nodig is goedkeuring van een arts dan ook nodig. Download hier direct de medische vragenlijst.

De opfris Scuba Review duikcursus bestaat uit een drietal modules:

  1. een stuk duiktheorie tijdens de praktijkdag
  2. confined water ofwel de zwembad training
  3. een open water ofwel een buitenwaterduik

 1. De duiktheorie is bedoeld om de benodigde theoretische kennis te leren die nodig is om op een veilige manier te gaan duiken. Aan de hand van een Quick Review examen testen wij de kennis van de duiktheorie en waar nodig leggen wij het een en ander weer even opnieuw uit. 

PADI Open Water Diver

2. Tijdens de zwembad training gaan we aan de slag met het opfrissen van de diverse vaardigheden uit de Open Water Diver duikcursus. Op de kant en in het water natuurlijk.  

Gelukkig is het zwembad verwarmd aangezien we hier best wel een tijdje aan het trainen zijn.

duikmeer duikcursus

3. De open water duik vindt plaats op loopafstand van de duikschool. In het duikmeer maakt u dan een buitenwaterduik.

De waterkwaliteit van het duikmeer staat onder controle van het waterschap en is voorzien van de benodigde faciliteiten zoals een veilig oefenplatform.

De PADI duikinstructeur toetst tijdens deze duik een aantal duikvaardigheden en maakt met u een toer onderwater langs de diverse leuke duikobjecten. 

Na afronding van de drietal modules ronden wij deze dag af met het invullen van uw logboek en aftekenen van de opfris.

Onze gouden tip is om nog niet op voorhand over te gaan op de aanschaf van eigen duikmaterialen. In veel gevallen merkt u tijdens de opfriscursus zelf pas wat geschikt is voor u. Wij hanteren internetprijzen op onze duikmaterialen.

Naast de diverse omkleed, toilet en douche faciliteiten bij het zwembad en duikmeer beschikken wij over een kleine duikwinkel en eigen theorielokaal.

opfris scuba review
Overzicht:Opfris Scuba Review duikcursus
Wanneer:de maanden april t/m september
Startdag:dinsdag, vrijdag of zaterdag
Cursusduur:1 dag
Cursustijden:starttijd 7:45 uur – eindtijd rond 17:00 uur
Vereisten:minimaal (Junior) Open Water Diver of Scuba Diver
Leeftijd:10 t/m 60 jaar
Locatie:recreatiepark De Achterste Hoef in Bladel
Prijs:€ 199,- all in prijs
Inclusief:1 dag praktijk training zwembad confined water gedeelte en 1 buitenwaterduik inclusief huur van alle duikmaterialen
Exclusief:extra praktijk trainingen buiten de ingeplande cursusdag, eten en drinken (koffie en thee zijn gratis verkrijgbaar)
Opgelet:eigen duikmaterialen zijn alleen toegestaan indien voorzien van de benodigde controle / onderhoud documenten

+10 Jaar Actief

Online Theorie

PADI Elite Award

Uitstekend
Gebaseerd op 96 recensies
Aldevina da Silva
Aldevina da Silva
11/10/2023
De cursus was gezellig, ontzettend informatief en vooral heel erg leuk. Bart is een fantastische instructeur die de tijd neemt en veel uitleg geeft over het hoe, wat en waarom. Absolute aanrader om hier je duikbrevet te halen!!
Bard Bart
Bard Bart
06/10/2023
Super fijne les gehad. Goede rustige uitleg!
Anouk Van Gerven
Anouk Van Gerven
20/09/2023
Bart zorgt ervoor dat jij op jouw tempo je brevet kunt halen, of dat nu versneld is of je wat meer tijd nodig hebt maakt niet uit. Hij voelt de groep goed aan maar heeft ook heel veel individuele aandacht voor je. Vooral ook een hele gezellige cursus geweest! zeker een om aan te raden!
Jens
Jens
04/09/2023
Moniek Smits (A.C.Smits aanhangwagens)
Moniek Smits (A.C.Smits aanhangwagens)
28/08/2023
Afgelopen weekend ons duikbrevet gehaald onder deskundige leiding van Bart. We waren snel vertrouwd met de materialen en we hebben goede les gehad. Echt een aanrader!
Roel Bluijs
Roel Bluijs
24/08/2023
Laagdrempelig, enthousiast, leerzaam, maar vooral heel erg leuk om te doen!
Youri Nooijen
Youri Nooijen
13/08/2023
Erg leuke duikschool en een mooie locatie ook om te leren duiken! Bart Simons (duikinstructeur) neemt de tijd om alles goed uit te leggen!
Ron Willems
Ron Willems
13/08/2023
11-13 augustus 2023 de Open Water Diver Cursus gedaan onder leiding van Bart. Bart is een uitstekende instructeur met veel kennis en ervaring, legt zaken goed uit, vriendelijk, heeft humor, neemt de tijd en past de snelheid goed aan op de groep. De locatie is goed (binnenzwembad, een meer en goede toilet/douche faciliteiten) en de duikspullen zijn prima. Echt een aanrader!
Pia Lukte Schipholt
Pia Lukte Schipholt
24/07/2023
Bart is een echt mensen mens die oog heeft voor de behoefte van een ieder als het aankomt op doorzettingsvermogen, plezier en passie overbrengen en laten beleven. Deze passie voor het duiken leeft hij voor in zijn duikschool. Samen met mijn 2 oudste kinderen in de leeftijd van 10 en 13 jaar heb ik in 3 dagen vol plezier en uitdaging ons padi open water brevet mogen behalen! Met opbouwende oefeningen in zowel het zwembad als in het buitenwater leer je op eigen tempo in een rustige positieve sfeer alle vaardigheden die hiervoor nodig zijn aan. Bart heeft door zijn ruime kennis en ervaring genoeg tools in zijn rugzak om in te zetten wanneer je ergens tegenaan loopt. Of het nu om een andere duikbriloptie gaat of om een positieve twist in de mindset, hij denkt en kijkt met je mee! In de weken voorafgaand aan deze praktijkervaring hebben we thuis onze theorie behaald welke goed te volgen is voor jong en oud. De locatie is netjes verzorgd met o.a. warme douches, fasciliteiten om iets te nuttigen en bovenal schoon! Wij zijn Bart enorm dankbaar voor deze fijne ervaring en kijken hierdoor met nog meer plezier uit naar onze duiktripjes in zowel binnen- als buitenland. Bart, dankjewel voor je inzet, tijd, geduld en het delen van jouw passie voor het duiken!
Marc Diks
Marc Diks
18/07/2023