PADI referral Open Water

Dit is niet de complete PADI Open Water Diver duikcursus, maar wel de theorie en het zwembad ofwel confined water gedeelte. De 4 buitenwaterduiken zitten hier dus niet bij inbegrepen. Deze kunt u bijvoorbeeld volgen op uw vakantie.

De PADI Open Water Diver duikcursus is de eerste stap in uw duikavontuur. Met dit duikbrevet mag u zelfstandig met een buddy gaan duiken tot een diepte van maximaal 18 meter.

Met het PADI Open Water Diver duikbrevet mag u dus overal ter wereld duiken!

Even uw PADI halen betekend dus eigenlijk het halen van uw Open Water Diver duikbrevet, niet te verwarren met het Scuba Diver deelbrevet.

PADI Open Water duikcursus

Voor kinderen tussen de 10 en 15 jaar heeft PADI het Junior Open Water Diver duikbrevet. Aangezien de duikcursus identiek is aan de normale duikcursus is aanmelden hiervoor geen verschil. De diepte is echter beperkt tot 12 meter.

Het omzetten van Junior naar normale Open Water Diver gaat automatisch en vereist geen extra praktijktraining.

Tijdens uw inschrijving kunt u zelf de maximale groepgrootte aangeven van standaard 5 tot 2 of geheel privé.

De referral Open Water Diver heeft een cursusduur van 2 dagen waarbij de 5 zwembadduiken van de PADI Open Water Diver duikcursus worden verdeeld over 2 cursusdagen. Wel zo relaxed.

Een goede gezondheid, conditie en natuurlijk kunnen zwemmen zijn belangrijk.

Minimaal 10 minuten watertrappelen en 200 meter zwemmen zijn de eisen.

Een zwemdiploma is niet nodig, echter de gezondheid en conditie worden aan de hand van een medische vragenlijst beoordeeld. Waar nodig is goedkeuring van een arts dan ook nodig. Download hier direct de medische vragenlijst.

De PADI referral Open Water Diver duikcursus bestaat uit een tweetal modules:

  1. online duiktheorie (thuisstudie)
  2. praktijk confined water ofwel zwembad training (5 duiken)

De 4 buitenwaterduiken zitten niet ingebrepen bij de PADI referral duikcursus. Klik hier voor de complete PADI Open Water Diver duikcursus.

PADI elearning online duiktheorie

1. De online duiktheorie is bedoeld om de benodigde theoretische kennis te leren die nodig is om op een veilige manier te gaan duiken. De duiktheorie volgt u online via een computer, tablet of smartphone. Na inschrijving krijgt u hiervoor een code om alles te activeren.

De digitale PADI Open Water Diver manual is geschreven voor kinderen vanaf 10 jaar, veel leerstof is daarom bij volwassenen al bekend. Volgens PADI is de studiebelasting tussen de 5 en 10 uur (ons advies is begin tijdig).

Bij de duiktheorie vindt u ook filmpjes, kennistoetsen, quizjes en natuurlijk het eindexamen. Bij afronding ontvangt u een e-mail met het theoriecertificaat.

De online duiktheorie is standaard Nederlands, maar kan ook in andere talen.

Voordeel van de online duiktheorie buiten dat het corona proof is ook geen examen stress meer tijdens de duikcursus zelf. Ofwel 100% tijd voor praktijk!

PADI Open Water Diver

2. De praktijk start u na de online duiktheorie en bestaat uit een deel zwembad en buitenwater. Tijdens het zwembad gedeelte begint u met het trainen van diverse duikvaardigheden. Gelukkig is het zwembad verwarmd aangezien we hier best wel een tijdje aan het trainen zijn.

Tijdens de 2 dagen zwembad training rond u de 5 duiken af ofwel het confined water gedeelte van de PADI Open Water Diver.

De buitenwaterduiken zijn dus niet inbegrepen in de PADI referral duikcursus.

duikmeer duikcursus

Na afronding van de tweetal modules volgens de PADI standaards komt u in het bezit van uw doorverwijs formulier in de vorm van een student record file.

Met deze student record file kunt u bij een andere PADI duikschool terecht om uw duikcursus af te ronden. Vanwege de digitale online theorie zit de brevet aanvraag ook al bij de prijs inbegrepen.

Onze gouden tip is om nog niet op voorhand over te gaan op de aanschaf van eigen duikmaterialen. In veel gevallen merkt u tijdens de duikcursus zelf pas wat geschikt is voor u. Wij hanteren internetprijzen op onze duikmaterialen.

Naast de diverse omkleed, toilet en douche faciliteiten bij het zwembad en duikmeer beschikken wij over een kleine duikwinkel en eigen theorielokaal.

PADI Open Water Diver Referral duikcursus
Overzicht: PADI referral Open Water Diver duikcursus
Wanneer: de maanden april t/m september
Startdag: dinsdag, vrijdag of zaterdag
Cursusduur: 2 opeenvolgende dagen
Cursustijden: starttijd 7:45 uur – eindtijd rond 14:00 uur
Vereisten: kunnen zwemmen, goede gezondheid en conditie
Leeftijd: 10 t/m 60 jaar (60+ raden wij de 2 daagse cursus af)
Locatie: recreatiepark De Achterste Hoef in Bladel
Prijs: € 449,- all in prijs (inclusief aanvraagkosten brevet)
Inclusief: online PADI duiktheorie, 2 dagen praktijk training zwembad confined water gedeelte inclusief huur alle duikmaterialen
Exclusief: de 4 buitenwaterduiken en extra praktijk trainingen buiten de 2 geplande cursusdagen, eten en drinken (koffie en thee zijn gratis verkrijgbaar)
Optioneel: buitenwaterduiken, de prijs per buitenwaterduik bedragen 49 euro (complete PADI Open Water Diver is voordeliger) 

+10 Jaar Actief

Online Theorie

PADI Elite Award

Uitstekend
Gebaseerd op 96 recensies
Aldevina da Silva
Aldevina da Silva
11/10/2023
De cursus was gezellig, ontzettend informatief en vooral heel erg leuk. Bart is een fantastische instructeur die de tijd neemt en veel uitleg geeft over het hoe, wat en waarom. Absolute aanrader om hier je duikbrevet te halen!!
Bard Bart
Bard Bart
06/10/2023
Super fijne les gehad. Goede rustige uitleg!
Anouk Van Gerven
Anouk Van Gerven
20/09/2023
Bart zorgt ervoor dat jij op jouw tempo je brevet kunt halen, of dat nu versneld is of je wat meer tijd nodig hebt maakt niet uit. Hij voelt de groep goed aan maar heeft ook heel veel individuele aandacht voor je. Vooral ook een hele gezellige cursus geweest! zeker een om aan te raden!
Jens
Jens
04/09/2023
Moniek Smits (A.C.Smits aanhangwagens)
Moniek Smits (A.C.Smits aanhangwagens)
28/08/2023
Afgelopen weekend ons duikbrevet gehaald onder deskundige leiding van Bart. We waren snel vertrouwd met de materialen en we hebben goede les gehad. Echt een aanrader!
Roel Bluijs
Roel Bluijs
24/08/2023
Laagdrempelig, enthousiast, leerzaam, maar vooral heel erg leuk om te doen!
Youri Nooijen
Youri Nooijen
13/08/2023
Erg leuke duikschool en een mooie locatie ook om te leren duiken! Bart Simons (duikinstructeur) neemt de tijd om alles goed uit te leggen!
Ron Willems
Ron Willems
13/08/2023
11-13 augustus 2023 de Open Water Diver Cursus gedaan onder leiding van Bart. Bart is een uitstekende instructeur met veel kennis en ervaring, legt zaken goed uit, vriendelijk, heeft humor, neemt de tijd en past de snelheid goed aan op de groep. De locatie is goed (binnenzwembad, een meer en goede toilet/douche faciliteiten) en de duikspullen zijn prima. Echt een aanrader!
Pia Lukte Schipholt
Pia Lukte Schipholt
24/07/2023
Bart is een echt mensen mens die oog heeft voor de behoefte van een ieder als het aankomt op doorzettingsvermogen, plezier en passie overbrengen en laten beleven. Deze passie voor het duiken leeft hij voor in zijn duikschool. Samen met mijn 2 oudste kinderen in de leeftijd van 10 en 13 jaar heb ik in 3 dagen vol plezier en uitdaging ons padi open water brevet mogen behalen! Met opbouwende oefeningen in zowel het zwembad als in het buitenwater leer je op eigen tempo in een rustige positieve sfeer alle vaardigheden die hiervoor nodig zijn aan. Bart heeft door zijn ruime kennis en ervaring genoeg tools in zijn rugzak om in te zetten wanneer je ergens tegenaan loopt. Of het nu om een andere duikbriloptie gaat of om een positieve twist in de mindset, hij denkt en kijkt met je mee! In de weken voorafgaand aan deze praktijkervaring hebben we thuis onze theorie behaald welke goed te volgen is voor jong en oud. De locatie is netjes verzorgd met o.a. warme douches, fasciliteiten om iets te nuttigen en bovenal schoon! Wij zijn Bart enorm dankbaar voor deze fijne ervaring en kijken hierdoor met nog meer plezier uit naar onze duiktripjes in zowel binnen- als buitenland. Bart, dankjewel voor je inzet, tijd, geduld en het delen van jouw passie voor het duiken!
Marc Diks
Marc Diks
18/07/2023