PADI referral Open Water

Dit is niet de complete PADI Open Water Diver duikcursus, maar wel de theorie en het zwembad ofwel confined water gedeelte. De 4 buitenwaterduiken zitten hier dus niet bij inbegrepen. Deze kunt u bijvoorbeeld volgen op uw vakantie.

De PADI Open Water Diver duikcursus is de eerste stap in uw duikavontuur. Met dit duikbrevet mag u zelfstandig met een buddy gaan duiken tot een diepte van maximaal 18 meter.

Met het PADI Open Water Diver duikbrevet mag u dus overal ter wereld duiken!

Even uw PADI halen betekend dus eigenlijk het halen van uw Open Water Diver duikbrevet, niet te verwarren met het Scuba Diver deelbrevet.

PADI Open Water duikcursus

Voor kinderen tussen de 10 en 15 jaar heeft PADI het Junior Open Water Diver duikbrevet. Aangezien de duikcursus identiek is aan de normale duikcursus is aanmelden hiervoor geen verschil. De diepte is echter beperkt tot 12 meter.

Het omzetten van Junior naar normale Open Water Diver gaat automatisch en vereist geen extra praktijktraining.

Tijdens uw inschrijving kunt u zelf de maximale groepgrootte aangeven van standaard 5 tot 2 of geheel privé.

De referral Open Water Diver heeft een cursusduur van 2 dagen waarbij de 5 zwembadduiken van de PADI Open Water Diver duikcursus worden verdeeld over 2 cursusdagen. Wel zo relaxed.

Een goede gezondheid, conditie en natuurlijk kunnen zwemmen zijn belangrijk.

Minimaal 10 minuten watertrappelen en 200 meter zwemmen zijn de eisen.

Een zwemdiploma is niet nodig, echter de gezondheid en conditie worden aan de hand van een medische vragenlijst beoordeeld. Waar nodig is goedkeuring van een arts dan ook nodig. Download hier direct de medische vragenlijst.

De PADI referral Open Water Diver duikcursus bestaat uit een tweetal modules:

  1. online duiktheorie (thuisstudie)
  2. praktijk confined water ofwel zwembad training (5 duiken)

De 4 buitenwaterduiken zitten niet ingebrepen bij de PADI referral duikcursus. Klik hier voor de complete PADI Open Water Diver duikcursus.

PADI elearning online duiktheorie

1. De online duiktheorie is bedoeld om de benodigde theoretische kennis te leren die nodig is om op een veilige manier te gaan duiken. De duiktheorie volgt u online via een computer, tablet of smartphone. Na inschrijving krijgt u hiervoor een code om alles te activeren.

De digitale PADI Open Water Diver manual is geschreven voor kinderen vanaf 10 jaar, veel leerstof is daarom bij volwassenen al bekend. Volgens PADI is de studiebelasting tussen de 5 en 10 uur (ons advies is begin tijdig).

Bij de duiktheorie vindt u ook filmpjes, kennistoetsen, quizjes en natuurlijk het eindexamen. Bij afronding ontvangt u een e-mail met het theoriecertificaat.

De online duiktheorie is standaard Nederlands, maar kan ook in andere talen.

Voordeel van de online duiktheorie buiten dat het corona proof is ook geen examen stress meer tijdens de duikcursus zelf. Ofwel 100% tijd voor praktijk!

PADI Open Water Diver

2. De praktijk start u na de online duiktheorie en bestaat uit een deel zwembad en buitenwater. Tijdens het zwembad gedeelte begint u met het trainen van diverse duikvaardigheden. Gelukkig is het zwembad verwarmd aangezien we hier best wel een tijdje aan het trainen zijn.

Tijdens de 2 dagen zwembad training rond u de 5 duiken af ofwel het confined water gedeelte van de PADI Open Water Diver.

De buitenwaterduiken zijn dus niet inbegrepen in de PADI referral duikcursus.

duikmeer duikcursus

Na afronding van de tweetal modules volgens de PADI standaards komt u in het bezit van uw doorverwijs formulier in de vorm van een student record file.

Met deze student record file kunt u bij een andere PADI duikschool terecht om uw duikcursus af te ronden. Vanwege de digitale online theorie zit de brevet aanvraag ook al bij de prijs inbegrepen.

Onze gouden tip is om nog niet op voorhand over te gaan op de aanschaf van eigen duikmaterialen. In veel gevallen merkt u tijdens de duikcursus zelf pas wat geschikt is voor u. Wij hanteren internetprijzen op onze duikmaterialen.

Naast de diverse omkleed, toilet en douche faciliteiten bij het zwembad en duikmeer beschikken wij over een kleine duikwinkel en eigen theorielokaal.

PADI Open Water Diver Referral duikcursus
Overzicht: PADI referral Open Water Diver duikcursus
Wanneer: de maanden april t/m september
Startdag: dinsdag, vrijdag of zaterdag
Cursusduur: 2 opeenvolgende dagen
Cursustijden: starttijd 7:45 uur – eindtijd rond 14:00 uur
Vereisten: kunnen zwemmen, goede gezondheid en conditie
Leeftijd: 10 t/m 60 jaar (60+ raden wij de 2 daagse cursus af)
Locatie: recreatiepark De Achterste Hoef in Bladel
Prijs: € 429,- all in prijs (inclusief aanvraagkosten brevet)
Inclusief: online PADI duiktheorie, 2 dagen praktijk training zwembad confined water gedeelte inclusief huur alle duikmaterialen
Exclusief: de 4 buitenwaterduiken en extra praktijk trainingen buiten de 2 geplande cursusdagen, eten en drinken (koffie en thee zijn gratis verkrijgbaar)
Optioneel: buitenwaterduiken, de prijs per buitenwaterduik bedragen 49 euro (complete PADI Open Water Diver is voordeliger) 

+10 Jaar Actief

Online Theorie

PADI Elite Award

Uitstekend
Gebaseerd op 82 recensies
David Brode
David Brode
27/04/2023
Als je je PADI wilt halen dan ga je naar Bart. De uitleg is helder, er wordt tijd voor je genomen en vooral de manier waarop de dagen in elkaar overvloeien zijn top. Op elk moment voel je je veilig om te leren wat duiken is en hoe je dat verantwoordelijk kunt doen. Na drie dagen zitten de gewoonten er goed in en ik kijk er naar uit om een vervolgcursus bij Bart te volgen. Bedankt!
S Li
S Li
24/04/2023
Je duikvakanties goed beginnen met een geweldige leservaring Afgelopen 3 dagen de Open Water Diver Cursus gedaan onder leiding van Bart, echt een hele goede instructeur. Veel ervaring, kennis van zaken, geduldig, vriendelijk, duidelijk en benaderbaar. Alles was perfect geregeld. Locatie, apparatuur, … Ik ben klaar om mijn eerste duiken op vakantie te maken. Dank je wel Bart!!! Tot een volgende keer, Lian
Marjolijn Brouwer
Marjolijn Brouwer
06/02/2023
Goede duikschool op een leuke locatie. Handig dat je in 3 dagen en daarnaast zelfstudie je Padi kan halen.
Mirthe van Gompel
Mirthe van Gompel
17/10/2022
Tijdens de cursus is er oog voor ieders eigen tempo en ontwikkeling. Het veilig, beheerst en ontspannen (leren) duiken staan voorop. De instructeur is een vriendelijke en enthousiaste man. Het aanbod wordt mooi verdeeld over de cursusdagen. Persoonlijke aandacht was zeker aanwezig en er is genoeg ruimte tussendoor, wat voor mensen die het spannend vinden, fijn kan zijn. Ben je iemand die er snel ‘doorheen fietst’ zou het wat sneller mogen. Naast een Padi op zak, ook een fijn weekend gehad hier. Aanrader!
Joris Vernooij
Joris Vernooij
21/09/2022
Johan Kuipers
Johan Kuipers
14/09/2022
Duikcursus.nl is een absolute aanrader. Bart zorgt ervoor dat je in 3 dagen vol vertrouwen je verdere duikavonturen tegemoet gaat. Kortom een fijne duikschool en top begeleiding.
Gerdjan van Hagen
Gerdjan van Hagen
30/08/2022
Hartstikke leuke cursus. Door problemen met oor niet in 1 weekend brevet kunnen halen maar dankzij flexibiliteit van de duikschool toch alles kunnen halen uiteindelijk. Bedankt 👍
Sven Wilmsen
Sven Wilmsen
25/08/2022
Zeer duidelijk en goede lesgevers. Ideaal voor mensen die altijd hebben willen leren duiken maar niet te veel tijd over hebben. Ik zou dit iedereen aanraden die wil beginnen met duiken. Angela en Bart nogmaals bedankt voor de duidelijke en gestructureerde lessen groeten Sven
mark polet
mark polet
05/08/2022
Hele goede eerste duikervaring gehad bij Duikcursus.nl. De instructeur (Bart) neemt rustig de tijd om alles duidelijk uit te leggen en eventuele vragen te beantwoorden. Er hing gedurende de hele cursus een ontspannen sfeer en ik heb in een veilige omgeving mijn eerste duikervaring opgedaan met een goed onderhouden uitrusting. Het volgen van deze cursus heeft mij een goed, veilig en voorbereid gevoel gegeven voor mijn toekomstige duiken
Dirk Heesterbeek
Dirk Heesterbeek
02/08/2022