PADI Nitrox specialty cursus

Uw duikcursus gehaald en op zoek naar een vervolgcursus waar u ook echt iets aan heeft. Lees dan snel verder en kijk of de PADI Nitrox specialty interessant is.

De beperking van het duiken met normale lucht is zoals u misschien wel weet de nultijd ofwel de tijd waarbinnen u weer veilig kunt opstijgen tijdens het duiken met een duikuitrusting.

Gaat uw duik over de nultijd heen, dan is het risico op decompressieziekte een stuk groter. Andere benamingen zijn ook wel de duikers- ofwel caissonziekte.

padi nitrox specialty

Met Nitrox duikt u met dezelfde duikuitrusting maar is de samenstelling van de lucht in uw duikfles anders. Zo is het aandeel zuurstof hoger en het percentage stikstof lager. Nitrox noemen ze dan ook niet voor niets verrijkte lucht of EAN.

Standaard Nitrox is te verkrijgen vanaf 21% tot 40% zuurstof en afhankelijk van de maximale diepte waarnaar u gaat duiken. Standaard Nitrox mengsels zijn er met een 32% of 36% zuurstof.

U gaat met Nitrox niet zo snel over de nultijden heen omdat de nultijden ook langer zijn. Een voordeel dus.

Op 18 meter zijn de nultijden voor normale lucht 56 minuten, voor Nitrox 32% 95 minuten en voor Nitrox 36% zelfs 125 minuten. Meer tijd bij een 2de duik.

Niet voor niets dus dat veel duikers tegenwoordig dan ook met Nitrox duiken en geen normale lucht meer.

In de meeste gevallen hoeft u ook voor de Nitrox niets extra’s te betalen en zit deze standaard inbegrepen bij de prijs voor de geboekte duiken op vakantie.

De PADI Nitrox specialty cursus bestaat uit een tweetal modules:

  1. online duiktheorie (thuisstudie)
  2. praktijk (geen duiken)

1. De online duiktheorie is bedoeld om de benodigde theoretische kennis te leren die nodig is om straks op een veilige manier met Nitrox te gaan duiken. De duiktheorie is een digitale versie van het theorieboek en bestaat uit een 40 tal pagina’s en een aantal huiswerk vragen.

Tijdens de praktijk toetsen wij aan de hand van een theorie examen de kennis.

nitrox analyser

2. De praktijk start u pas na de online duiktheorie en bestaat uit een praktijk gedeelte waarin het analyseren van de lucht in uw duikfles naar voren komt.

Tevens gaat u aan de slag met het instellen van duikcomputers of het aflezen van de duiktabellen die speciaal zijn ontwikkeld voor het duiken met Nitrox.

Na afronding van deze tweetal modules volgens de PADI standaards komt u in het bezit van uw digitale PADI Nitrox specialty brevet.

Het digitale brevet is tegenwoordig op te halen in de gratis PADI app. U kunt dus direct gebruik maken van uw behaalde certificaat. 

Wij beschikken over een kleine duikwinkel met internetprijzen en theorielokaal

padi nitrox specialty
Overzicht: PADI Nitrox specialty cursus
Wanneer: de maanden april t/m september
Startdag: donderdag of zondag
Cursusduur: 3 uur
Cursustijden: voor of na de middag
Vereisten: minimaal (Junior) Open Water Diver of gelijkwaardig
Leeftijd: minimaal 12 jaar
Locatie: recreatiepark De Achterste Hoef in Bladel
Prijs: € 149,- all in prijs (normale prijs € 163,90 zonder korting)
Inclusief: online duiktheorie, praktijk en aanvraag digitale duikbrevet
Combinatie: combineer de Nitrox met een duikcursus en betaal € 149,-*

*wij verrekenen de korting op de totaalfactuur van de duikcursus i.c.m. Nitrox

+10 Jaar Actief

Online Theorie

PADI Elite Award

Uitstekend
Gebaseerd op 82 recensies
David Brode
David Brode
27/04/2023
Als je je PADI wilt halen dan ga je naar Bart. De uitleg is helder, er wordt tijd voor je genomen en vooral de manier waarop de dagen in elkaar overvloeien zijn top. Op elk moment voel je je veilig om te leren wat duiken is en hoe je dat verantwoordelijk kunt doen. Na drie dagen zitten de gewoonten er goed in en ik kijk er naar uit om een vervolgcursus bij Bart te volgen. Bedankt!
S Li
S Li
24/04/2023
Je duikvakanties goed beginnen met een geweldige leservaring Afgelopen 3 dagen de Open Water Diver Cursus gedaan onder leiding van Bart, echt een hele goede instructeur. Veel ervaring, kennis van zaken, geduldig, vriendelijk, duidelijk en benaderbaar. Alles was perfect geregeld. Locatie, apparatuur, … Ik ben klaar om mijn eerste duiken op vakantie te maken. Dank je wel Bart!!! Tot een volgende keer, Lian
Marjolijn Brouwer
Marjolijn Brouwer
06/02/2023
Goede duikschool op een leuke locatie. Handig dat je in 3 dagen en daarnaast zelfstudie je Padi kan halen.
Mirthe van Gompel
Mirthe van Gompel
17/10/2022
Tijdens de cursus is er oog voor ieders eigen tempo en ontwikkeling. Het veilig, beheerst en ontspannen (leren) duiken staan voorop. De instructeur is een vriendelijke en enthousiaste man. Het aanbod wordt mooi verdeeld over de cursusdagen. Persoonlijke aandacht was zeker aanwezig en er is genoeg ruimte tussendoor, wat voor mensen die het spannend vinden, fijn kan zijn. Ben je iemand die er snel ‘doorheen fietst’ zou het wat sneller mogen. Naast een Padi op zak, ook een fijn weekend gehad hier. Aanrader!
Joris Vernooij
Joris Vernooij
21/09/2022
Johan Kuipers
Johan Kuipers
14/09/2022
Duikcursus.nl is een absolute aanrader. Bart zorgt ervoor dat je in 3 dagen vol vertrouwen je verdere duikavonturen tegemoet gaat. Kortom een fijne duikschool en top begeleiding.
Gerdjan van Hagen
Gerdjan van Hagen
30/08/2022
Hartstikke leuke cursus. Door problemen met oor niet in 1 weekend brevet kunnen halen maar dankzij flexibiliteit van de duikschool toch alles kunnen halen uiteindelijk. Bedankt 👍
Sven Wilmsen
Sven Wilmsen
25/08/2022
Zeer duidelijk en goede lesgevers. Ideaal voor mensen die altijd hebben willen leren duiken maar niet te veel tijd over hebben. Ik zou dit iedereen aanraden die wil beginnen met duiken. Angela en Bart nogmaals bedankt voor de duidelijke en gestructureerde lessen groeten Sven
mark polet
mark polet
05/08/2022
Hele goede eerste duikervaring gehad bij Duikcursus.nl. De instructeur (Bart) neemt rustig de tijd om alles duidelijk uit te leggen en eventuele vragen te beantwoorden. Er hing gedurende de hele cursus een ontspannen sfeer en ik heb in een veilige omgeving mijn eerste duikervaring opgedaan met een goed onderhouden uitrusting. Het volgen van deze cursus heeft mij een goed, veilig en voorbereid gevoel gegeven voor mijn toekomstige duiken
Dirk Heesterbeek
Dirk Heesterbeek
02/08/2022