PADI Nitrox specialty cursus

Uw duikcursus gehaald en op zoek naar een vervolgcursus waar u ook echt iets aan heeft. Lees dan snel verder en kijk of de PADI Nitrox specialty interessant is.

De beperking van het duiken met normale lucht is zoals u misschien wel weet de nultijd ofwel de tijd waarbinnen u weer veilig kunt opstijgen tijdens het duiken met een duikuitrusting.

Gaat uw duik over de nultijd heen, dan is het risico op decompressieziekte een stuk groter. Andere benamingen zijn ook wel de duikers- ofwel caissonziekte.

padi nitrox specialty

Met Nitrox duikt u met dezelfde duikuitrusting maar is de samenstelling van de lucht in uw duikfles anders. Zo is het aandeel zuurstof hoger en het percentage stikstof lager. Nitrox noemen ze dan ook niet voor niets verrijkte lucht of EAN.

Standaard Nitrox is te verkrijgen vanaf 21% tot 40% zuurstof en afhankelijk van de maximale diepte waarnaar u gaat duiken. Standaard Nitrox mengsels zijn er met een 32% of 36% zuurstof.

U gaat met Nitrox niet zo snel over de nultijden heen omdat de nultijden ook langer zijn. Een voordeel dus.

Op 18 meter zijn de nultijden voor normale lucht 56 minuten, voor Nitrox 32% 95 minuten en voor Nitrox 36% zelfs 125 minuten. Meer tijd bij een 2de duik.

Niet voor niets dus dat veel duikers tegenwoordig dan ook met Nitrox duiken en geen normale lucht meer.

In de meeste gevallen hoeft u ook voor de Nitrox niets extra’s te betalen en zit deze standaard inbegrepen bij de prijs voor de geboekte duiken op vakantie.

De PADI Nitrox specialty cursus bestaat uit een tweetal modules:

  1. online duiktheorie (thuisstudie)
  2. praktijk (geen duiken)

1. De online duiktheorie is bedoeld om de benodigde theoretische kennis te leren die nodig is om straks op een veilige manier met Nitrox te gaan duiken. De duiktheorie is een digitale versie van het theorieboek en bestaat uit een 40 tal pagina’s en een aantal huiswerk vragen.

Tijdens de praktijk toetsen wij aan de hand van een theorie examen de kennis.

nitrox analyser

2. De praktijk start u pas na de online duiktheorie en bestaat uit een praktijk gedeelte waarin het analyseren van de lucht in uw duikfles naar voren komt.

Tevens gaat u aan de slag met het instellen van duikcomputers of het aflezen van de duiktabellen die speciaal zijn ontwikkeld voor het duiken met Nitrox.

Na afronding van deze tweetal modules volgens de PADI standaards komt u in het bezit van uw digitale PADI Nitrox specialty brevet.

Het digitale brevet is tegenwoordig op te halen in de gratis PADI app. U kunt dus direct gebruik maken van uw behaalde certificaat. 

Wij beschikken over een kleine duikwinkel met internetprijzen en theorielokaal

padi nitrox specialty
Overzicht:PADI Nitrox specialty cursus
Wanneer:de maanden april t/m september
Startdag:donderdag of zondag
Cursusduur:3 uur
Cursustijden:voor of na de middag
Vereisten:minimaal (Junior) Open Water Diver of gelijkwaardig
Leeftijd:minimaal 12 jaar
Locatie:recreatiepark De Achterste Hoef in Bladel
Prijs:€ 149,- all in prijs
Inclusief:online duiktheorie, praktijk en aanvraag digitale duikbrevet
Combinatie:combineer de Nitrox met een duikcursus en betaal € 130,-*

*wij verrekenen de korting op de totaalfactuur van de duikcursus i.c.m. Nitrox

+10 Jaar Actief

Online Theorie

PADI Elite Award

Gebaseerd op 77 recensies
Gerdjan van Hagen
Gerdjan van Hagen
30/08/2022
Hartstikke leuke cursus. Door problemen met oor niet in 1 weekend brevet kunnen halen maar dankzij flexibiliteit van de duikschool toch alles kunnen halen uiteindelijk. Bedankt ?
Sven Wilmsen
Sven Wilmsen
25/08/2022
Zeer duidelijk en goede lesgevers. Ideaal voor mensen die altijd hebben willen leren duiken maar niet te veel tijd over hebben. Ik zou dit iedereen aanraden die wil beginnen met duiken. Angela en Bart nogmaals bedankt voor de duidelijke en gestructureerde lessen groeten Sven
mark polet
mark polet
05/08/2022
Hele goede eerste duikervaring gehad bij Duikcursus.nl. De instructeur (Bart) neemt rustig de tijd om alles duidelijk uit te leggen en eventuele vragen te beantwoorden. Er hing gedurende de hele cursus een ontspannen sfeer en ik heb in een veilige omgeving mijn eerste duikervaring opgedaan met een goed onderhouden uitrusting. Het volgen van deze cursus heeft mij een goed, veilig en voorbereid gevoel gegeven voor mijn toekomstige duiken
Dirk Heesterbeek
Dirk Heesterbeek
02/08/2022
Nick van der Ven
Nick van der Ven
25/07/2022
Professionele mensen, goede uitleg en nemen de tijd om iets goed aan te leren!
hoi doei
hoi doei
17/07/2022
Froukje Hiel
Froukje Hiel
11/07/2022
Op een leuke manier de PADI gehaald met een fijne instructeur (Bart).
Lynn Jansen
Lynn Jansen
29/06/2022
Hele fijne en kundige begeleiding gehad van Bart in deze cursus. Erg tevreden!
Joost Maas
Joost Maas
28/06/2022
Bart legt alles duidelijk en geduldig uit. Aanrader!
Betthe
Betthe
27/06/2022