PADI Nitrox specialty cursus

Uw duikcursus gehaald en op zoek naar een vervolgcursus waar u ook echt iets aan heeft. Lees dan snel verder en kijk of de PADI Nitrox specialty interessant is.

De beperking van het duiken met normale lucht is zoals u misschien wel weet de nultijd ofwel de tijd waarbinnen u weer veilig kunt opstijgen tijdens het duiken met een duikuitrusting.

Gaat uw duik over de nultijd heen, dan is het risico op decompressieziekte een stuk groter. Andere benamingen zijn ook wel de duikers- ofwel caissonziekte.

padi nitrox specialty

Met Nitrox duikt u met dezelfde duikuitrusting maar is de samenstelling van de lucht in uw duikfles anders. Zo is het aandeel zuurstof hoger en het percentage stikstof lager. Nitrox noemen ze dan ook niet voor niets verrijkte lucht of EAN.

Standaard Nitrox is te verkrijgen vanaf 21% tot 40% zuurstof en afhankelijk van de maximale diepte waarnaar u gaat duiken. Standaard Nitrox mengsels zijn er met een 32% of 36% zuurstof.

U gaat met Nitrox niet zo snel over de nultijden heen omdat de nultijden ook langer zijn. Een voordeel dus.

Op 18 meter zijn de nultijden voor normale lucht 56 minuten, voor Nitrox 32% 95 minuten en voor Nitrox 36% zelfs 125 minuten. Meer tijd bij een 2de duik.

Niet voor niets dus dat veel duikers tegenwoordig dan ook met Nitrox duiken en geen normale lucht meer.

In de meeste gevallen hoeft u ook voor de Nitrox niets extra’s te betalen en zit deze standaard inbegrepen bij de prijs voor de geboekte duiken op vakantie.

De PADI Nitrox specialty cursus bestaat uit een tweetal modules:

  1. online duiktheorie (thuisstudie)
  2. praktijk (geen duiken)

1. De online duiktheorie is bedoeld om de benodigde theoretische kennis te leren die nodig is om straks op een veilige manier met Nitrox te gaan duiken. De duiktheorie is een digitale versie van het theorieboek en bestaat uit een 40 tal pagina’s en een aantal huiswerk vragen.

Tijdens de praktijk toetsen wij aan de hand van een theorie examen de kennis.

nitrox analyser

2. De praktijk start u pas na de online duiktheorie en bestaat uit een praktijk gedeelte waarin het analyseren van de lucht in uw duikfles naar voren komt.

Tevens gaat u aan de slag met het instellen van duikcomputers of het aflezen van de duiktabellen die speciaal zijn ontwikkeld voor het duiken met Nitrox.

Na afronding van deze tweetal modules volgens de PADI standaards komt u in het bezit van uw digitale PADI Nitrox specialty brevet.

Het digitale brevet is tegenwoordig op te halen in de gratis PADI app. U kunt dus direct gebruik maken van uw behaalde certificaat. 

Wij beschikken over een kleine duikwinkel met internetprijzen en theorielokaal

padi nitrox specialty
Overzicht: PADI Nitrox specialty cursus
Wanneer: de maanden april t/m september
Startdag: donderdag of zondag
Cursusduur: 3 uur
Cursustijden: voor of na de middag
Vereisten: minimaal (Junior) Open Water Diver of gelijkwaardig
Leeftijd: minimaal 12 jaar
Locatie: recreatiepark De Achterste Hoef in Bladel
Prijs: € 149,- all in prijs (normale prijs € 163,90 zonder korting)
Inclusief: online duiktheorie, praktijk en aanvraag digitale duikbrevet
Combinatie: combineer de Nitrox met een duikcursus en betaal € 149,-*

*wij verrekenen de korting op de totaalfactuur van de duikcursus i.c.m. Nitrox

+10 Jaar Actief

Online Theorie

PADI Elite Award

Uitstekend
Gebaseerd op 102 recensies
Thijs Hellings
Thijs Hellings
28/05/2024
Prima faciliteiten, goede instructeur & organisatie en in 3 dagen een duikbrevet kunnen halen, waarmee ik met vertrouwen op mijn opleiding in de toekomst mijn (vakantie) duiken kan gaan maken met mijn buddy. Heel goed bevallen!
Michel Zilverstand
Michel Zilverstand
23/05/2024
Als u snel uw duik brevet wil halen is dit zeker een aanrader . Bart onze duik instructeur was gewoon top. Dus Bart bedankt voor dit fijne weekend ik had me geen betere instructeur kunnen wensen.
Pedro de Jager
Pedro de Jager
17/05/2024
Prima cursus! Bart is echt een heel gedreven leraar die je alle aspecten van het duiken echt goed wil aanleren en ook nog een gezellige vent, kortom een aanrader.
Jan Kraat
Jan Kraat
01/05/2024
Ik volmaakte mijn cursus Open Water samen met drie andere op twee en een halve dag. De kleinere groep en tijdsindeling zorgde voor een heel persoonlijke en duidelijke aanpak. Je hebt op het einde echt het gevoel dat je klaar bent voor het echte werk. Ik zou het zo opnieuw doen en het iedereen aanraden. Een dikke 10 op 10 voor Bart! -
Victor Ruiter
Victor Ruiter
01/05/2024
Mooie cursus gehad met een duidelijk en top begeleiding van Bart.
Maike van Dartel
Maike van Dartel
24/04/2024
Veel geleerd onder de goede begeleiding van Angela! Fijne opzet waarin je je brevet in een aantal aaneengesloten dagen kan halen. Ook handig dat er faciliteiten op het park zelf aanwezig zijn voor bv. omkleden, douchen en ev. ook overnachting.
Pia Lukte Schipholt
Pia Lukte Schipholt
20/04/2024
Bart is een echt mensen mens die oog heeft voor de behoefte van een ieder als het aankomt op doorzettingsvermogen, plezier en passie overbrengen en laten beleven. Deze passie voor het duiken leeft hij voor in zijn duikschool. Samen met mijn 2 oudste kinderen in de leeftijd van 10 en 13 jaar heb ik in 3 dagen vol plezier en uitdaging ons padi open water brevet mogen behalen! Met opbouwende oefeningen in zowel het zwembad als in het buitenwater leer je op eigen tempo in een rustige positieve sfeer alle vaardigheden die hiervoor nodig zijn aan. Bart heeft door zijn ruime kennis en ervaring genoeg tools in zijn rugzak om in te zetten wanneer je ergens tegenaan loopt. Of het nu om een andere duikbriloptie gaat of om een positieve twist in de mindset, hij denkt en kijkt met je mee! In de weken voorafgaand aan deze praktijkervaring hebben we thuis onze theorie behaald welke goed te volgen is voor jong en oud. De locatie is netjes verzorgd met o.a. warme douches, fasciliteiten om iets te nuttigen en bovenal schoon! Wij zijn Bart enorm dankbaar voor deze fijne ervaring en kijken hierdoor met nog meer plezier uit naar onze duiktripjes in zowel binnen- als buitenland. Bart, dankjewel voor je inzet, tijd, geduld en het delen van jouw passie voor het duiken!
Joris Vernooij
Joris Vernooij
12/03/2024
Aldevina da Silva
Aldevina da Silva
11/10/2023
De cursus was gezellig, ontzettend informatief en vooral heel erg leuk. Bart is een fantastische instructeur die de tijd neemt en veel uitleg geeft over het hoe, wat en waarom. Absolute aanrader om hier je duikbrevet te halen!!
Bard Bart
Bard Bart
06/10/2023
Super fijne les gehad. Goede rustige uitleg!