Introductieduik uw 1ste stap

De 1ste stap van uw duikavontuur kan een introductieduik zijn, dit is echter geen voorwaarden om te mogen deelnemen aan de PADI Open Water Diver.

Bij enige twijfel is het wel raadzaam om eerst een introductieduik te komen volgen. Buiten ons zijn er meerdere duikscholen die deze introduik aanbieden.

De prijzen van de introductieduiken kunnen variëren van gratis tot over de 100 euro. Wij zijn van mening dat een introduik langer duurt dan een rondje in het zwembad. Wij willen echt gaan bekijken of een duikcursus geschikt is voor u.

introductieduik zwembad

Eerste indrukken zijn blijvend, nog meer dan u zou denken en vandaar dat een introductieduik moet voldoen aan een aantal voorwaarden:

  • gedegen theoretische uitleg
  • goed werkende duikuitrusting
  • genoeg persoonlijke aandacht

Wij maken gebruik van een verwarmd zwembad met omkleed, toilet en douche faciliteiten. Al heel relaxed dus.

Een negatieve duikervaring tijdens een introductieduik is namelijk zo gemaakt. Dit horen wij van diverse cursisten die elders en met name in het buitenland een introduik hebben gemaakt.

Onder begeleiding van een ervaren PADI instructeur volgt u bij ons een PADI introduik. De tijdsduur is afhankelijk van hoe het gaat, maar in totaal rekenen wij hier een drietal uren voor.

De PADI Discover Scuba Diving, introductieduik, introduik of initiatieduik het is allemaal dezelfde proefduik.

Belangrijk is een goede gezondheid, conditie en natuurlijk zwemvaardigheid.

Een zwemdiploma is niet nodig, echter de gezondheid en conditie worden aan de hand van een medische vragenlijst beoordeeld. Waar nodig is goedkeuring van een arts dan ook nodig. Download hier direct de medische vragenlijst.

Uw ervaring van een introductieduik heeft zeker zijn voordelen bij het volgen van de PADI Open Water Diver duikcursus. De opstart zal makkelijker zijn wat weer zijn voordeel heeft op het verdere verloop van de cursus.

Twijfelt u voor het volgen van de complete duikcursus? Ga dan eerst voor een introductieduik en maak aan de hand daarvan de beslissing om te gaan duiken.

Niet geheel onbelangrijk letten wij bij de introductieduik ook op de houding en het zwemmen met vinnen aan. Dit is een cruciaal punt tijdens de duikcursus.

PADI introductieduik introduik initiatieduik
Overzicht: Introductieduik
Wanneer: de maanden april t/m september
Startdag: alleen nog maar in overleg vanwege de grote drukte
Cursusduur: 3 uur
Cursustijden: starttijd 7:45 uur – eindtijd rond 11:00 uur
Leeftijd: minimaal 10 jaar
Locatie: recreatiepark De Achterste Hoef in Bladel
Prijs: € 129,- all in prijs
Inclusief: 3 uur praktijk training inclusief huur duikmaterialen
Exclusief: eten en drinken (koffie en thee zijn gratis verkrijgbaar)

+10 Jaar Actief

Online Theorie

PADI Elite Award

Uitstekend
Gebaseerd op 96 recensies
Aldevina da Silva
Aldevina da Silva
11/10/2023
De cursus was gezellig, ontzettend informatief en vooral heel erg leuk. Bart is een fantastische instructeur die de tijd neemt en veel uitleg geeft over het hoe, wat en waarom. Absolute aanrader om hier je duikbrevet te halen!!
Bard Bart
Bard Bart
06/10/2023
Super fijne les gehad. Goede rustige uitleg!
Anouk Van Gerven
Anouk Van Gerven
20/09/2023
Bart zorgt ervoor dat jij op jouw tempo je brevet kunt halen, of dat nu versneld is of je wat meer tijd nodig hebt maakt niet uit. Hij voelt de groep goed aan maar heeft ook heel veel individuele aandacht voor je. Vooral ook een hele gezellige cursus geweest! zeker een om aan te raden!
Jens
Jens
04/09/2023
Moniek Smits (A.C.Smits aanhangwagens)
Moniek Smits (A.C.Smits aanhangwagens)
28/08/2023
Afgelopen weekend ons duikbrevet gehaald onder deskundige leiding van Bart. We waren snel vertrouwd met de materialen en we hebben goede les gehad. Echt een aanrader!
Roel Bluijs
Roel Bluijs
24/08/2023
Laagdrempelig, enthousiast, leerzaam, maar vooral heel erg leuk om te doen!
Youri Nooijen
Youri Nooijen
13/08/2023
Erg leuke duikschool en een mooie locatie ook om te leren duiken! Bart Simons (duikinstructeur) neemt de tijd om alles goed uit te leggen!
Ron Willems
Ron Willems
13/08/2023
11-13 augustus 2023 de Open Water Diver Cursus gedaan onder leiding van Bart. Bart is een uitstekende instructeur met veel kennis en ervaring, legt zaken goed uit, vriendelijk, heeft humor, neemt de tijd en past de snelheid goed aan op de groep. De locatie is goed (binnenzwembad, een meer en goede toilet/douche faciliteiten) en de duikspullen zijn prima. Echt een aanrader!
Pia Lukte Schipholt
Pia Lukte Schipholt
24/07/2023
Bart is een echt mensen mens die oog heeft voor de behoefte van een ieder als het aankomt op doorzettingsvermogen, plezier en passie overbrengen en laten beleven. Deze passie voor het duiken leeft hij voor in zijn duikschool. Samen met mijn 2 oudste kinderen in de leeftijd van 10 en 13 jaar heb ik in 3 dagen vol plezier en uitdaging ons padi open water brevet mogen behalen! Met opbouwende oefeningen in zowel het zwembad als in het buitenwater leer je op eigen tempo in een rustige positieve sfeer alle vaardigheden die hiervoor nodig zijn aan. Bart heeft door zijn ruime kennis en ervaring genoeg tools in zijn rugzak om in te zetten wanneer je ergens tegenaan loopt. Of het nu om een andere duikbriloptie gaat of om een positieve twist in de mindset, hij denkt en kijkt met je mee! In de weken voorafgaand aan deze praktijkervaring hebben we thuis onze theorie behaald welke goed te volgen is voor jong en oud. De locatie is netjes verzorgd met o.a. warme douches, fasciliteiten om iets te nuttigen en bovenal schoon! Wij zijn Bart enorm dankbaar voor deze fijne ervaring en kijken hierdoor met nog meer plezier uit naar onze duiktripjes in zowel binnen- als buitenland. Bart, dankjewel voor je inzet, tijd, geduld en het delen van jouw passie voor het duiken!
Marc Diks
Marc Diks
18/07/2023