Introductieduik uw 1ste stap

De 1ste stap van uw duikavontuur kan een introductieduik zijn, dit is echter geen voorwaarden om te mogen deelnemen aan de PADI Open Water Diver.

Bij enige twijfel is het wel raadzaam om eerst een introductieduik te komen volgen. Buiten ons zijn er meerdere duikscholen die deze introduik aanbieden.

De prijzen van de introductieduiken kunnen variëren van gratis tot over de 100 euro. Wij zijn van mening dat een introduik langer duurt dan een rondje in het zwembad. Wij willen echt gaan bekijken of een duikcursus geschikt is voor u.

introductieduik zwembad

Eerste indrukken zijn blijvend, nog meer dan u zou denken en vandaar dat een introductieduik moet voldoen aan een aantal voorwaarden:

  • gedegen theoretische uitleg
  • goed werkende duikuitrusting
  • genoeg persoonlijke aandacht

Wij maken gebruik van een verwarmd zwembad met omkleed, toilet en douche faciliteiten. Heel relaxed dus.

Een negatieve duikervaring tijdens een introductieduik is namelijk zo gemaakt. Dit horen wij van diverse cursisten die elders en met name in het buitenland een introduik hebben gemaakt.

Onder begeleiding van een ervaren PADI instructeur volgt u bij ons een PADI introduik. De tijdsduur is afhankelijk van hoe het gaat, maar in totaal rekenen wij hier een drietal uren voor.

De PADI Discover Scuba Diving, introductieduik, introduik of initiatieduik het is allemaal dezelfde proefduik.

Belangrijk is een goede gezondheid, conditie en natuurlijk zwemvaardigheid.

Een zwemdiploma is niet nodig, echter de gezondheid en conditie worden aan de hand van een medische vragenlijst beoordeeld. Waar nodig is goedkeuring van een arts dan ook nodig. Download hier direct de medische vragenlijst.

Uw ervaring van een introductieduik heeft zeker zijn voordelen bij het volgen van de PADI Open Water Diver duikcursus. De opstart zal makkelijker zijn wat weer zijn voordeel heeft op het verdere verloop van de cursus.

Twijfelt u in het volgen van de complete duikcursus? Ga dan eerst voor een introductieduik en maak aan de hand daarvan de beslissing om te gaan duiken.

Niet geheel onbelangrijk letten wij bij de introductieduik ook op de houding en het zwemmen met vinnen aan.

PADI introductieduik introduik initiatieduik
Overzicht: Introductieduik
Wanneer: de maanden april t/m september
Startdag: alleen nog maar in overleg vanwege de grote drukte
Cursusduur: 3 uur
Cursustijden: starttijd 7:45 uur – eindtijd rond 11:00 uur
Leeftijd: minimaal 10 jaar
Locatie: recreatiepark De Achterste Hoef in Bladel
Prijs: € 129,- all in prijs
Inclusief: 3 uur praktijk training inclusief huur duikmaterialen
Exclusief: eten en drinken (koffie en thee zijn gratis verkrijgbaar)

+10 Jaar Actief

Online Theorie

PADI Elite Award

Uitstekend
Gebaseerd op 82 recensies
David Brode
David Brode
27/04/2023
Als je je PADI wilt halen dan ga je naar Bart. De uitleg is helder, er wordt tijd voor je genomen en vooral de manier waarop de dagen in elkaar overvloeien zijn top. Op elk moment voel je je veilig om te leren wat duiken is en hoe je dat verantwoordelijk kunt doen. Na drie dagen zitten de gewoonten er goed in en ik kijk er naar uit om een vervolgcursus bij Bart te volgen. Bedankt!
S Li
S Li
24/04/2023
Je duikvakanties goed beginnen met een geweldige leservaring Afgelopen 3 dagen de Open Water Diver Cursus gedaan onder leiding van Bart, echt een hele goede instructeur. Veel ervaring, kennis van zaken, geduldig, vriendelijk, duidelijk en benaderbaar. Alles was perfect geregeld. Locatie, apparatuur, … Ik ben klaar om mijn eerste duiken op vakantie te maken. Dank je wel Bart!!! Tot een volgende keer, Lian
Marjolijn Brouwer
Marjolijn Brouwer
06/02/2023
Goede duikschool op een leuke locatie. Handig dat je in 3 dagen en daarnaast zelfstudie je Padi kan halen.
Mirthe van Gompel
Mirthe van Gompel
17/10/2022
Tijdens de cursus is er oog voor ieders eigen tempo en ontwikkeling. Het veilig, beheerst en ontspannen (leren) duiken staan voorop. De instructeur is een vriendelijke en enthousiaste man. Het aanbod wordt mooi verdeeld over de cursusdagen. Persoonlijke aandacht was zeker aanwezig en er is genoeg ruimte tussendoor, wat voor mensen die het spannend vinden, fijn kan zijn. Ben je iemand die er snel ‘doorheen fietst’ zou het wat sneller mogen. Naast een Padi op zak, ook een fijn weekend gehad hier. Aanrader!
Joris Vernooij
Joris Vernooij
21/09/2022
Johan Kuipers
Johan Kuipers
14/09/2022
Duikcursus.nl is een absolute aanrader. Bart zorgt ervoor dat je in 3 dagen vol vertrouwen je verdere duikavonturen tegemoet gaat. Kortom een fijne duikschool en top begeleiding.
Gerdjan van Hagen
Gerdjan van Hagen
30/08/2022
Hartstikke leuke cursus. Door problemen met oor niet in 1 weekend brevet kunnen halen maar dankzij flexibiliteit van de duikschool toch alles kunnen halen uiteindelijk. Bedankt 👍
Sven Wilmsen
Sven Wilmsen
25/08/2022
Zeer duidelijk en goede lesgevers. Ideaal voor mensen die altijd hebben willen leren duiken maar niet te veel tijd over hebben. Ik zou dit iedereen aanraden die wil beginnen met duiken. Angela en Bart nogmaals bedankt voor de duidelijke en gestructureerde lessen groeten Sven
mark polet
mark polet
05/08/2022
Hele goede eerste duikervaring gehad bij Duikcursus.nl. De instructeur (Bart) neemt rustig de tijd om alles duidelijk uit te leggen en eventuele vragen te beantwoorden. Er hing gedurende de hele cursus een ontspannen sfeer en ik heb in een veilige omgeving mijn eerste duikervaring opgedaan met een goed onderhouden uitrusting. Het volgen van deze cursus heeft mij een goed, veilig en voorbereid gevoel gegeven voor mijn toekomstige duiken
Dirk Heesterbeek
Dirk Heesterbeek
02/08/2022