PADI Advanced Open Water

De tweede stap na het behalen van uw Open Water Diver is natuurlijk de PADI Advanced Open Water Diver. Vergroot uw kennis en duikvaardigheden door het volgen van de 2 daagse vervolg cursus.

Met het PADI Advanced duikbrevet op zak mag u nog een stapje dieper gaan duiken tot maximaal 30 meter diepte.

Denk aan diepere duiken op wrakken of langs een drop off op een tropisch rif.

Verplicht tijdens de PADI Advanced zijn de diepe duik naar 18 meter plus en de navigatieduik waarin u het navigeren met hoeken onder de knie gaat krijgen.

De volgende duiken gaat u maken:

Dag 1:

  • trimtechniek duik (PPB)
  • navigatieduik (navigation)
  • zoeken en bergen (search and recovery)

Dag 2:

  • diepe duik (deep)
  • wrakduik (wreck)

Heeft u al in Nederland gedoken en is dit niet langer geleden dan 6 maanden dan kunt u direct inschrijven voor de PADI Advanced Open Water Diver cursus.

In alle overige gevallen verplichten wij u om eerst de opfriscursus te volgen. Dit is voor uw eigen en onze veiligheid tijdens de PADI Advanced duikcursus.

PADI Open Water duikcursus

Aanmelden voor de PADI Advanced Open Water Diver kan vanaf 12 t/m 60 jaar.

De maximale diepte voor kinderen tot 15 jaar is beperkt tot 21 meter diepte.

U kunt zelf aangeven hoe groot de groep mag zijn waarin u de duikcursus wil gaan volgen. Dit kan van standaard maximaal 5 tot aan 2 of zelfs geheel privé.

De cursusduur is standaard 2 dagen in een 5 persoons cursusgroep. Voor de 2 daagse duikcursus is de maximale groepsgrootte 5 personen per instructeur.

Belangrijk is een goede gezondheid, conditie en natuurlijk zwemvaardigheid.

Een zwemdiploma is niet nodig, echter de gezondheid en conditie worden aan de hand van een medische vragenlijst beoordeeld. Waar nodig is goedkeuring van een arts dan ook nodig. Download hier direct de medische vragenlijst.

De PADI Advanced Open Water Diver cursus bestaat uit een drietal modules:

  1. online duiktheorie (thuisstudie)
  2. praktijk confined water of zwembad training
  3. praktijk totaal 5 Adventure buitenwaterduiken

PADI elearning online duiktheorie

1. De online duiktheorie is bedoeld om de benodigde theoretische kennis te leren die nodig is voor de Adventure duiken die u gaat maken. De duiktheorie volgt u online via een computer, tablet of smartphone. Na inschrijving krijgt u hiervoor een code om alles te activeren.

De digitale versie van de PADI Advanced Open Water Diver manual is geschikt voor kinderen vanaf 12 jaar. Volgens PADI is de studiebelasting tussen de 6 en 8 uur (ons advies is begin toch tijdig).

Bij de duiktheorie vindt u ook filmpjes, kennistoetsen en testjes. Na afronding ontvangt u een e-mail met certificaat.

De online duiktheorie is standaard Nederlands, maar kan ook in andere talen.

Voordeel van de online duiktheorie buiten dat het corona proof is ook geen examen stress meer tijdens de duikcursus zelf. Ofwel 100% tijd voor praktijk!

PADI Open Water Diver

2. De praktijk start u na de online duiktheorie en bestaat uit een deel confined water en buitenwater. Tijdens de confined water duik doen we eerst een check om alle duikmaterialen te controleren. Denk aan de opbouw, controle en het uitloden voordat we echt gaan duiken.

duikmeer duikcursus

3. De praktijk open water vindt plaats op loopafstand van de duikschool. In het duikmeer maakt u dan op de eerste cursusdag een drietal Adventure duiken.

De waterkwaliteit van het duikmeer staat onder controle van het waterschap en is voorzien van de benodigde faciliteiten zoals een veilig oefenplatform.

De PADI duikinstructeur toetst tijdens iedere duik een aantal duikvaardigheden.

De tweede cursusdag is vanwege de diepte niet op de bovenstaande locatie. In de meeste gevallen reizen we die dag af naar Limburg om daar de diepe duik en wrakduik te maken. Dit exacte locatie hoort u op dag 1.

De duiken die u maakt zijn PADI Adventure duiken, deze tellen eventueel ook mee als eerste duik van de desbetreffende PADI specialty.

Het is ook mogelijk om dag 2 af te ronden op uw vakantie. In dat geval kiest u niet voor de complete Advanced duikcursus, maar kijkt u bij de Adventure Diver.

Na afronding van de 5 Adventure duiken volgens de PADI standaards komt u in het bezit van uw geheel digitale PADI Advanced Open Water Diver duikbrevet.

Onze gouden tip is om nog niet op voorhand over te gaan op de aanschaf van eigen duikmaterialen. In veel gevallen merkt u tijdens de duikcursus zelf pas wat geschikt is voor u. Wij hanteren internetprijzen op onze duikmaterialen.

Naast de diverse omkleed, toilet en douche faciliteiten bij het zwembad en duikmeer beschikken wij over een kleine duikwinkel en eigen theorielokaal.

advanced open water diver

Overzicht: PADI Advanced Open Water Diver duikcursus
Wanneer: de maanden april t/m september
Startdag: dinsdag, vrijdag of zaterdag
Cursusduur: 2 opeenvolgende dagen
Cursustijden: starttijd 7:45 uur – eindtijd rond 17:00 uur
Vereisten: minimaal (Junior) Open Water Diver of gelijkwaardig en buitenwaterduiken gemaakt in Nederland of Belgie
Leeftijd: 12 t/m 60 jaar (60+ raden wij de 2 daagse cursus af)
Locatie: recreatiepark De Achterste Hoef in Bladel en Limburg
Prijs: € 549,- all in prijs
Inclusief: online duiktheorie, 2 dagen praktijk training inclusief huur duikmaterialen en kosten aanvraag digitale duikbrevet
Exclusief: extra praktijk trainingen buiten de 2 geplande cursusdagen, eten en drinken (koffie en thee zijn gratis verkrijgbaar)
Let op: 6 maanden of langer niet gedoken dan opfris verplicht
  eigen duikmaterialen zijn alleen toegestaan indien voorzien van de benodigde controle / onderhoud documenten

+10 Jaar Actief

Online Theorie

PADI Elite Award

Uitstekend
Gebaseerd op 102 recensies
Thijs Hellings
Thijs Hellings
28/05/2024
Prima faciliteiten, goede instructeur & organisatie en in 3 dagen een duikbrevet kunnen halen, waarmee ik met vertrouwen op mijn opleiding in de toekomst mijn (vakantie) duiken kan gaan maken met mijn buddy. Heel goed bevallen!
Michel Zilverstand
Michel Zilverstand
23/05/2024
Als u snel uw duik brevet wil halen is dit zeker een aanrader . Bart onze duik instructeur was gewoon top. Dus Bart bedankt voor dit fijne weekend ik had me geen betere instructeur kunnen wensen.
Pedro de Jager
Pedro de Jager
17/05/2024
Prima cursus! Bart is echt een heel gedreven leraar die je alle aspecten van het duiken echt goed wil aanleren en ook nog een gezellige vent, kortom een aanrader.
Jan Kraat
Jan Kraat
01/05/2024
Ik volmaakte mijn cursus Open Water samen met drie andere op twee en een halve dag. De kleinere groep en tijdsindeling zorgde voor een heel persoonlijke en duidelijke aanpak. Je hebt op het einde echt het gevoel dat je klaar bent voor het echte werk. Ik zou het zo opnieuw doen en het iedereen aanraden. Een dikke 10 op 10 voor Bart! -
Victor Ruiter
Victor Ruiter
01/05/2024
Mooie cursus gehad met een duidelijk en top begeleiding van Bart.
Maike van Dartel
Maike van Dartel
24/04/2024
Veel geleerd onder de goede begeleiding van Angela! Fijne opzet waarin je je brevet in een aantal aaneengesloten dagen kan halen. Ook handig dat er faciliteiten op het park zelf aanwezig zijn voor bv. omkleden, douchen en ev. ook overnachting.
Pia Lukte Schipholt
Pia Lukte Schipholt
20/04/2024
Bart is een echt mensen mens die oog heeft voor de behoefte van een ieder als het aankomt op doorzettingsvermogen, plezier en passie overbrengen en laten beleven. Deze passie voor het duiken leeft hij voor in zijn duikschool. Samen met mijn 2 oudste kinderen in de leeftijd van 10 en 13 jaar heb ik in 3 dagen vol plezier en uitdaging ons padi open water brevet mogen behalen! Met opbouwende oefeningen in zowel het zwembad als in het buitenwater leer je op eigen tempo in een rustige positieve sfeer alle vaardigheden die hiervoor nodig zijn aan. Bart heeft door zijn ruime kennis en ervaring genoeg tools in zijn rugzak om in te zetten wanneer je ergens tegenaan loopt. Of het nu om een andere duikbriloptie gaat of om een positieve twist in de mindset, hij denkt en kijkt met je mee! In de weken voorafgaand aan deze praktijkervaring hebben we thuis onze theorie behaald welke goed te volgen is voor jong en oud. De locatie is netjes verzorgd met o.a. warme douches, fasciliteiten om iets te nuttigen en bovenal schoon! Wij zijn Bart enorm dankbaar voor deze fijne ervaring en kijken hierdoor met nog meer plezier uit naar onze duiktripjes in zowel binnen- als buitenland. Bart, dankjewel voor je inzet, tijd, geduld en het delen van jouw passie voor het duiken!
Joris Vernooij
Joris Vernooij
12/03/2024
Aldevina da Silva
Aldevina da Silva
11/10/2023
De cursus was gezellig, ontzettend informatief en vooral heel erg leuk. Bart is een fantastische instructeur die de tijd neemt en veel uitleg geeft over het hoe, wat en waarom. Absolute aanrader om hier je duikbrevet te halen!!
Bard Bart
Bard Bart
06/10/2023
Super fijne les gehad. Goede rustige uitleg!