PADI Adventure Diver

Zoals de PADI Scuba Diver de sub cursus is van de Open Water Diver, zo is de PADI Adventure Diver de sub cursus van de PADI Advanced Open Water Diver.

Te jong voor de PADI Advanced of geen zin om in Nederland een diepe duik te maken zijn een aantal redenen die wij vaak voorbij horen komen bij cursisten.

Met het PADI Adventure duikbrevet mag u nog niet direct diepe gaan duiken.

Het kan wel aanmoedigen om de overstap te maken naar de PADI Advanced op uw vakantie in tropische omstandigheden met veelal warm en helder water.

U vergroot tijdens de 3 Adventure duiken natuurlijk wel uw duikvaardigheden en kennis. Daarnaast is de online theorie ook bruikbaar voor de PADI Advanced.

De volgende duiken gaat u maken:

  • trimtechniek duik (PPB)
  • navigatieduik (navigation)
  • zoeken en bergen (search and recovery)

Is het niet langer geleden dan 6 maanden dat u nog heeft gedoken dan is het direct mogelijk om in te schrijven.

In alle overige gevallen verplichten wij u om eerst de opfriscursus te volgen. Dit is voor uw eigen en onze veiligheid tijdens de PADI Adventure duikcursus.

PADI Open Water duikcursus

De Adventure Diver in 1 dag is geschikt voor cursisten vanaf 10 t/m 60 jaar.

U kunt zelf aangeven hoe groot de groep mag zijn waarin u de duikcursus wil gaan volgen. Dit kan van standaard maximaal 5 tot aan 2 of zelfs geheel privé.

Belangrijk is een goede gezondheid, conditie en natuurlijk zwemvaardigheid.

Een zwemdiploma is niet nodig, echter de gezondheid en conditie worden aan de hand van een medische vragenlijst beoordeeld. Waar nodig is goedkeuring van een arts dan ook nodig. Download hier direct de medische vragenlijst.

De PADI Adventure Diver cursus bestaat uit een drietal verschillende modules:

  1. online duiktheorie (thuisstudie)
  2. praktijk confined water of zwembad training
  3. praktijk totaal 3 Adventure buitenwaterduiken

PADI elearning online duiktheorie

1. De online duiktheorie is bedoeld om de benodigde theoretische kennis te leren die nodig is voor de Adventure duiken die u gaat maken. De duiktheorie volgt u online via een computer, tablet of smartphone. Na inschrijving krijgt u hiervoor een code om alles te activeren.

De digitale versie van de PADI Advanced Open Water Diver manual is geschikt voor kinderen vanaf 12 jaar. Volgens PADI is de studiebelasting tussen de 6 en 8 uur (ons advies is begin toch tijdig).

Bij de duiktheorie vindt u ook filmpjes, kennistoetsen en testjes. Na afronding ontvangt u een e-mail met certificaat.

De online duiktheorie is standaard Nederlands, maar kan ook in andere talen.

Voordeel van de online duiktheorie buiten dat het corona proof is ook geen examen stress meer tijdens de duikcursus zelf. Ofwel 100% tijd voor praktijk!

U kunt deze online duiktheorie ook gebruiken voor uw Advanced vervolgcursus.

PADI Open Water Diver

2. De praktijk start u na de online duiktheorie en bestaat uit een deel confined water en buitenwater. Tijdens de confined water duik doen we eerst een check om alle duikmaterialen te controleren. Denk aan de opbouw, controle en het uitloden voordat we echt gaan duiken.

duikmeer duikcursus

3. De praktijk open water vindt plaats op loopafstand van de duikschool. In het duikmeer maakt u dan op de eerste cursusdag een drietal Adventure duiken.

De waterkwaliteit van het duikmeer staat onder controle van het waterschap en is voorzien van de benodigde faciliteiten zoals een veilig oefenplatform.

De PADI duikinstructeur toetst tijdens iedere duik een aantal duikvaardigheden.

De duiken die u maakt zijn PADI Adventure duiken, deze tellen eventueel ook mee als eerste duik van de desbetreffende PADI specialty.

Na afronding van de 3 Adventure duiken volgens de PADI standaards komt u in het bezit van uw digitale PADI Adventure Diver duikbrevet.

U kunt er ook voor kiezen om uw brevetaanvraag nog niet te gebruiken, maar hiermee later een eventueel Advanced brevet aan te vragen.

Hierbij zijn de extra kosten die u kwijt bent voor de upgrade naar Advanced minimaal. De online theorie en brevetaanvraag heeft u al.

Onze gouden tip is om nog niet op voorhand over te gaan op de aanschaf van eigen duikmaterialen. In veel gevallen merkt u tijdens de duikcursus zelf pas wat geschikt is voor u. Wij hanteren internetprijzen op onze duikmaterialen.

Naast de diverse omkleed, toilet en douche faciliteiten bij het zwembad en duikmeer beschikken wij over een kleine duikwinkel en eigen theorielokaal.

adventure diver
Overzicht: PADI Adventure Diver duikcursus
Wanneer: de maanden april t/m september
Startdag: dinsdag, vrijdag of zaterdag
Cursusduur: 1 dag
Cursustijden: starttijd 7:45 uur – eindtijd rond 17:00 uur
Vereisten: minimaal (Junior) Open Water Diver of gelijkwaardig
Leeftijd: 10 t/m 60 jaar
Locatie: recreatiepark De Achterste Hoef in Bladel
Prijs: € 299,- all in prijs
Inclusief: online duiktheorie, 1 dag praktijk training inclusief huur duikmaterialen en kosten aanvraag digitale duikbrevet
Exclusief: extra praktijk trainingen buiten de geplande cursusdag, eten en drinken (koffie en thee zijn gratis verkrijgbaar)
Let op: 6 maanden of langer niet gedoken dan opfris verplicht
  eigen duikmaterialen zijn alleen toegestaan indien voorzien van de benodigde controle / onderhoud documenten

+10 Jaar Actief

Online Theorie

PADI Elite Award

Uitstekend
Gebaseerd op 82 recensies
David Brode
David Brode
27/04/2023
Als je je PADI wilt halen dan ga je naar Bart. De uitleg is helder, er wordt tijd voor je genomen en vooral de manier waarop de dagen in elkaar overvloeien zijn top. Op elk moment voel je je veilig om te leren wat duiken is en hoe je dat verantwoordelijk kunt doen. Na drie dagen zitten de gewoonten er goed in en ik kijk er naar uit om een vervolgcursus bij Bart te volgen. Bedankt!
S Li
S Li
24/04/2023
Je duikvakanties goed beginnen met een geweldige leservaring Afgelopen 3 dagen de Open Water Diver Cursus gedaan onder leiding van Bart, echt een hele goede instructeur. Veel ervaring, kennis van zaken, geduldig, vriendelijk, duidelijk en benaderbaar. Alles was perfect geregeld. Locatie, apparatuur, … Ik ben klaar om mijn eerste duiken op vakantie te maken. Dank je wel Bart!!! Tot een volgende keer, Lian
Marjolijn Brouwer
Marjolijn Brouwer
06/02/2023
Goede duikschool op een leuke locatie. Handig dat je in 3 dagen en daarnaast zelfstudie je Padi kan halen.
Mirthe van Gompel
Mirthe van Gompel
17/10/2022
Tijdens de cursus is er oog voor ieders eigen tempo en ontwikkeling. Het veilig, beheerst en ontspannen (leren) duiken staan voorop. De instructeur is een vriendelijke en enthousiaste man. Het aanbod wordt mooi verdeeld over de cursusdagen. Persoonlijke aandacht was zeker aanwezig en er is genoeg ruimte tussendoor, wat voor mensen die het spannend vinden, fijn kan zijn. Ben je iemand die er snel ‘doorheen fietst’ zou het wat sneller mogen. Naast een Padi op zak, ook een fijn weekend gehad hier. Aanrader!
Joris Vernooij
Joris Vernooij
21/09/2022
Johan Kuipers
Johan Kuipers
14/09/2022
Duikcursus.nl is een absolute aanrader. Bart zorgt ervoor dat je in 3 dagen vol vertrouwen je verdere duikavonturen tegemoet gaat. Kortom een fijne duikschool en top begeleiding.
Gerdjan van Hagen
Gerdjan van Hagen
30/08/2022
Hartstikke leuke cursus. Door problemen met oor niet in 1 weekend brevet kunnen halen maar dankzij flexibiliteit van de duikschool toch alles kunnen halen uiteindelijk. Bedankt 👍
Sven Wilmsen
Sven Wilmsen
25/08/2022
Zeer duidelijk en goede lesgevers. Ideaal voor mensen die altijd hebben willen leren duiken maar niet te veel tijd over hebben. Ik zou dit iedereen aanraden die wil beginnen met duiken. Angela en Bart nogmaals bedankt voor de duidelijke en gestructureerde lessen groeten Sven
mark polet
mark polet
05/08/2022
Hele goede eerste duikervaring gehad bij Duikcursus.nl. De instructeur (Bart) neemt rustig de tijd om alles duidelijk uit te leggen en eventuele vragen te beantwoorden. Er hing gedurende de hele cursus een ontspannen sfeer en ik heb in een veilige omgeving mijn eerste duikervaring opgedaan met een goed onderhouden uitrusting. Het volgen van deze cursus heeft mij een goed, veilig en voorbereid gevoel gegeven voor mijn toekomstige duiken
Dirk Heesterbeek
Dirk Heesterbeek
02/08/2022