PADI Adventure Diver

Zoals de PADI Scuba Diver de sub cursus is van de Open Water Diver, zo is de PADI Adventure Diver de sub cursus van de PADI Advanced Open Water Diver.

Te jong voor de PADI Advanced of geen zin om in Nederland een diepe duik te maken zijn een aantal redenen die wij vaak voorbij horen komen bij cursisten.

Met het PADI Adventure duikbrevet mag u nog niet direct diepe gaan duiken.

Het kan wel aanmoedigen om de overstap te maken naar de PADI Advanced op uw vakantie in tropische omstandigheden met veelal warm en helder water.

U vergroot tijdens de 3 Adventure duiken natuurlijk wel uw duikvaardigheden en kennis. Daarnaast is de online theorie ook bruikbaar voor de PADI Advanced.

De volgende duiken gaat u maken:

  • trimtechniek duik (PPB)
  • navigatieduik (navigation)
  • zoeken en bergen (search and recovery)

Is het niet langer geleden dan 6 maanden dat u nog heeft gedoken dan is het direct mogelijk om in te schrijven.

In alle overige gevallen verplichten wij u om eerst de opfriscursus te volgen. Dit is voor uw eigen en onze veiligheid tijdens de PADI Adventure duikcursus.

PADI Open Water duikcursus

De Adventure Diver in 1 dag is geschikt voor cursisten vanaf 10 t/m 60 jaar.

U kunt zelf aangeven hoe groot de groep mag zijn waarin u de duikcursus wil gaan volgen. Dit kan van standaard maximaal 5 tot aan 2 of zelfs geheel privé.

Belangrijk is een goede gezondheid, conditie en natuurlijk zwemvaardigheid.

Een zwemdiploma is niet nodig, echter de gezondheid en conditie worden aan de hand van een medische vragenlijst beoordeeld. Waar nodig is goedkeuring van een arts dan ook nodig. Download hier direct de medische vragenlijst.

De PADI Adventure Diver cursus bestaat uit een drietal verschillende modules:

  1. online duiktheorie (thuisstudie)
  2. praktijk confined water of zwembad training
  3. praktijk totaal 3 Adventure buitenwaterduiken

PADI elearning online duiktheorie

1. De online duiktheorie is bedoeld om de benodigde theoretische kennis te leren die nodig is voor de Adventure duiken die u gaat maken. De duiktheorie volgt u online via een computer, tablet of smartphone. Na inschrijving krijgt u hiervoor een code om alles te activeren.

De digitale versie van de PADI Advanced Open Water Diver manual is geschikt voor kinderen vanaf 12 jaar. Volgens PADI is de studiebelasting tussen de 6 en 8 uur (ons advies is begin toch tijdig).

Bij de duiktheorie vindt u ook filmpjes, kennistoetsen en testjes. Na afronding ontvangt u een e-mail met certificaat.

De online duiktheorie is standaard Nederlands, maar kan ook in andere talen.

Voordeel van de online duiktheorie buiten dat het corona proof is ook geen examen stress meer tijdens de duikcursus zelf. Ofwel 100% tijd voor praktijk!

U kunt deze online duiktheorie ook gebruiken voor uw Advanced vervolgcursus.

PADI Open Water Diver

2. De praktijk start u na de online duiktheorie en bestaat uit een deel confined water en buitenwater. Tijdens de confined water duik doen we eerst een check om alle duikmaterialen te controleren. Denk aan de opbouw, controle en het uitloden voordat we echt gaan duiken.

duikmeer duikcursus

3. De praktijk open water vindt plaats op loopafstand van de duikschool. In het duikmeer maakt u dan op de eerste cursusdag een drietal Adventure duiken.

De waterkwaliteit van het duikmeer staat onder controle van het waterschap en is voorzien van de benodigde faciliteiten zoals een veilig oefenplatform.

De PADI duikinstructeur toetst tijdens iedere duik een aantal duikvaardigheden.

De duiken die u maakt zijn PADI Adventure duiken, deze tellen eventueel ook mee als eerste duik van de desbetreffende PADI specialty.

Na afronding van de 3 Adventure duiken volgens de PADI standaards komt u in het bezit van uw digitale PADI Adventure Diver duikbrevet.

U kunt er ook voor kiezen om uw brevetaanvraag nog niet te gebruiken, maar hiermee later een eventueel Advanced brevet aan te vragen.

Hierbij zijn de extra kosten die u kwijt bent voor de upgrade naar Advanced minimaal. De online theorie en brevetaanvraag heeft u al.

Onze gouden tip is om nog niet op voorhand over te gaan op de aanschaf van eigen duikmaterialen. In veel gevallen merkt u tijdens de duikcursus zelf pas wat geschikt is voor u. Wij hanteren internetprijzen op onze duikmaterialen.

Naast de diverse omkleed, toilet en douche faciliteiten bij het zwembad en duikmeer beschikken wij over een kleine duikwinkel en eigen theorielokaal.

adventure diver
Overzicht: PADI Adventure Diver duikcursus
Wanneer: de maanden april t/m september
Startdag: dinsdag, vrijdag of zaterdag
Cursusduur: 1 dag
Cursustijden: starttijd 7:45 uur – eindtijd rond 17:00 uur
Vereisten: minimaal (Junior) Open Water Diver of gelijkwaardig
Leeftijd: 10 t/m 60 jaar
Locatie: recreatiepark De Achterste Hoef in Bladel
Prijs: € 299,- all in prijs
Inclusief: online duiktheorie, 1 dag praktijk training inclusief huur duikmaterialen en kosten aanvraag digitale duikbrevet
Exclusief: extra praktijk trainingen buiten de geplande cursusdag, eten en drinken (koffie en thee zijn gratis verkrijgbaar)
Let op: 6 maanden of langer niet gedoken dan opfris verplicht
  eigen duikmaterialen zijn alleen toegestaan indien voorzien van de benodigde controle / onderhoud documenten

+10 Jaar Actief

Online Theorie

PADI Elite Award

Uitstekend
Gebaseerd op 96 recensies
Aldevina da Silva
Aldevina da Silva
11/10/2023
De cursus was gezellig, ontzettend informatief en vooral heel erg leuk. Bart is een fantastische instructeur die de tijd neemt en veel uitleg geeft over het hoe, wat en waarom. Absolute aanrader om hier je duikbrevet te halen!!
Bard Bart
Bard Bart
06/10/2023
Super fijne les gehad. Goede rustige uitleg!
Anouk Van Gerven
Anouk Van Gerven
20/09/2023
Bart zorgt ervoor dat jij op jouw tempo je brevet kunt halen, of dat nu versneld is of je wat meer tijd nodig hebt maakt niet uit. Hij voelt de groep goed aan maar heeft ook heel veel individuele aandacht voor je. Vooral ook een hele gezellige cursus geweest! zeker een om aan te raden!
Jens
Jens
04/09/2023
Moniek Smits (A.C.Smits aanhangwagens)
Moniek Smits (A.C.Smits aanhangwagens)
28/08/2023
Afgelopen weekend ons duikbrevet gehaald onder deskundige leiding van Bart. We waren snel vertrouwd met de materialen en we hebben goede les gehad. Echt een aanrader!
Roel Bluijs
Roel Bluijs
24/08/2023
Laagdrempelig, enthousiast, leerzaam, maar vooral heel erg leuk om te doen!
Youri Nooijen
Youri Nooijen
13/08/2023
Erg leuke duikschool en een mooie locatie ook om te leren duiken! Bart Simons (duikinstructeur) neemt de tijd om alles goed uit te leggen!
Ron Willems
Ron Willems
13/08/2023
11-13 augustus 2023 de Open Water Diver Cursus gedaan onder leiding van Bart. Bart is een uitstekende instructeur met veel kennis en ervaring, legt zaken goed uit, vriendelijk, heeft humor, neemt de tijd en past de snelheid goed aan op de groep. De locatie is goed (binnenzwembad, een meer en goede toilet/douche faciliteiten) en de duikspullen zijn prima. Echt een aanrader!
Pia Lukte Schipholt
Pia Lukte Schipholt
24/07/2023
Bart is een echt mensen mens die oog heeft voor de behoefte van een ieder als het aankomt op doorzettingsvermogen, plezier en passie overbrengen en laten beleven. Deze passie voor het duiken leeft hij voor in zijn duikschool. Samen met mijn 2 oudste kinderen in de leeftijd van 10 en 13 jaar heb ik in 3 dagen vol plezier en uitdaging ons padi open water brevet mogen behalen! Met opbouwende oefeningen in zowel het zwembad als in het buitenwater leer je op eigen tempo in een rustige positieve sfeer alle vaardigheden die hiervoor nodig zijn aan. Bart heeft door zijn ruime kennis en ervaring genoeg tools in zijn rugzak om in te zetten wanneer je ergens tegenaan loopt. Of het nu om een andere duikbriloptie gaat of om een positieve twist in de mindset, hij denkt en kijkt met je mee! In de weken voorafgaand aan deze praktijkervaring hebben we thuis onze theorie behaald welke goed te volgen is voor jong en oud. De locatie is netjes verzorgd met o.a. warme douches, fasciliteiten om iets te nuttigen en bovenal schoon! Wij zijn Bart enorm dankbaar voor deze fijne ervaring en kijken hierdoor met nog meer plezier uit naar onze duiktripjes in zowel binnen- als buitenland. Bart, dankjewel voor je inzet, tijd, geduld en het delen van jouw passie voor het duiken!
Marc Diks
Marc Diks
18/07/2023